Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Τηλεκπαίδευση στα κλειστά σχολεία λόγω της κακοκαιρίας Avgi ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας

Τηλεκπαίδευση στα κλειστά σχολεία λόγω της κακοκαιρίας Avgi ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας
eurokinissi

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας με την οποία διευκρινίζει πως θα γίνει τηλεκπαίδευση στα κλειστά σχολεία λόγω της κακοκαιρίας Avgi.

Τηλεκπαίδευση για τους μαθητές των σχολείων των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία με αποφάσεις της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είτε έχει ήδη αποφασιστεί η αναστολή λειτουργίας τους με αποφάσεις των οικείων Δήμων, λόγω της κακοκαιρίας Avgi διευκρινίζει το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωση του.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής: «Αναστέλλεται, για αύριο, 30/1/2024, η λειτουργία σχολείων Α΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης σε συγκεκριμένους Δήμους της χώρας, κατόπιν απόφασης της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη καθώς και στα σχολεία, στα οποία, έχει ήδη αποφασισθεί η αναστολή λειτουργίας τους από τους οικείους Δήμους λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών.

Υπενθυμίζεται, από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ότι στις σχολικές μονάδες που αναστέλλεται η λειτουργία τους, προβλέπεται η εφαρμογή τηλεκπαίδευσης κατά τις πρωινές ώρες και για την Πρωτοβάθμια και για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση». 

Υπενθυμίζεται πως κλειστά θα είναι αύριο Τρίτη (30.01.2) τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε οκτώ δήμους της Αττικής, λόγω της κακοκαιρίας Avgi.

Ειδικότερα, λόγω της κακοκαιρίας Avgi, τα σχολεία θα είναι κλειστά στους Δήμους Μάνδρας – Ειδυλλίας, Φυλής, Αχαρνών, Διονύσου, Κηφισιάς, Ωρωπού, Πεντέλης και Παλλήνης.

Μάλιστα κατόπιν νεότερου αιτήματος του Δήμου Παλλήνης και βάσει των επικαιροποιημένων στοιχείων για την εξέλιξη της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες, η Περιφέρεια Αττικής ενημερώνει ότι αύριο Τρίτη 30 Ιανουαρίου στον Δήμο Παλλήνης θα μείνουν κλειστά όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (συμπεριλαμβανομένου και του Μουσικού
Γυμνασίου-Λυκείου και του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου-Λυκείου Παλλήνης) και όχι μόνο στην περιοχή της Ανθούσας.

Κλειστά θα είναι τα σχολεία επίσης στην Εύβοια και τη Βοιωτία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις