Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Τηλεοπτικές άδειες: Αποφασίζει το ΣτΕ για το “πάγωμα” του διαγωνισμού

nova τηλεοπτικές άδειες

Θέμα λίγων ωρών είναι πλέον η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, σχετικά με τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί, ΑNT1, ALPHA, STAR και ΣΚΑΙ. Οι σταθμοί ζητούν να “παγώσει” προσωρινά η προκήρυξη του διαγωνισμού για τη χορήγηση επτά τηλεοπτικών αδειών, εθνικής εμβέλειας

Οι τέσσερις τηλεοπτικοί σταθμοί ζητούν να παγώσει η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις 7 τηλεοπτικές άδειες, με τιμή εκκίνησης τα 35 εκ. ευρώ, με το σκεπτικό ότι είναι αντισυνταγματική και αντίθετή στην ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Ήδη τα μέλη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, υπό τον πρόεδρο Νικόλαο Σακελλαρίου και με εισηγητή τον σύμβουλο, Ηλία Μάζο, διασκέπτονται κεκλεισμένων των θυρών, προκειμένου να αποφανθούν για το αίτημα των τηλεοπτικών σταθμών.

Πριν από αυτό, τα μέλη της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της χώρας άκουσαν τα νομικά επιχείρηματα τόσο των δικηγόρων του ελληνικού Δημοσίου και των τηλεοπτικών σταθμών, παρουσία παρατηρητή του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, κάτι που επιτρέπεται από το νομοθετικό πλαίσιο.

Τι υποστηρίζουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας οι νομικοί παραστάστες των τηλεοπτικών σταθμών επεσήμαναν ότι από την προκήρυξη του διαγωνισμού και τις υπουργικές αποφάσεις δεν διασφαλίζεται η χρηματοοικονομική επάρκεια και η φερεγγυότητα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε χειραγώγηση της δημοπρασίας από τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό που δεν έχουν τα οικονομικά εχέγγυα και αποσκοπούν απλώς στη νόθευση των όρων του.

Επιπλέον, επεσήμαναν ότι είναι παράνομος ο περιορισμός του αριθμού των αδειών σε επτά καθώς δεν προηγήθηκε καμία επιστημονική μελέτη και οι παραδοχές στις οποίες στηρίχθηκε αυτός ο αριθμός είναι εσφαλμένες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις