Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Την 1η Νοεμβρίου ο διαγωνισμός για τη μόνιμη δομή μεταναστών στις Σέρρες

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

“Η κατάσταση υποδοχής και φιλοξενίας των προσφύγων στις Σέρρες έχει καλυτερέψει πολύ. Ο διαγωνισμός για τους οικίσκους που θα αντικαταστήσουν τις σκηνές στο κέντρο φιλοξενίας των Σερρών θα γίνει την 1η Νοεμβρίου, ένα έργο που θα γίνει από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης”, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για την Μεταναστευτική Πολιτική Γιάννη Μουζάλα απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΕΚ Αναστάσιου Μεγαλομύστακα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η δημιουργία των οικίσκων στο κέντρο φιλοξενίας των Σερρών θα προχωρήσει πολύ γρήγορα. Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης είναι ένας αξιόπιστος Οργανισμός. Και με μια εβδομάδα μπρος ή πίσω τελικά θα τα καταφέρουμε να το ολοκληρώσουμε.

Επεσήμανε ότι δεν είχαμε στις Σέρρες ακραία φαινόμενα εκτός από μια εκδήλωση των προσφύγων με την οποία ήθελαν να θέσουν την δική τους παρουσία στην τοπική κοινωνία. Πρόκειται για μετανάστες της πολύπαθης κοινότητας των Γιαζίκι για την οποία έχουμε πολλά θετικά σχόλια λάβει ως χώρα. Στο κέντρο αυτό φιλοξενίας είπε, ήδη έχουνε μεταφερθεί 30 κοντέινερς και μεταφέρουμε και άλλα…

Αναφορικά με τις διαμαρτυρίες σχετικά με το συσσίτιο και την ποιότητά του, ο κ. Γιάννης Μουζάλας είπε πως « το πρόβλημα με το συσσίτιο είναι παντού… και θα πρέπει να το δεχθούμε με μια καρτερικότητα παρόλο που για πολλούς συμαπτριώτες μας τα τρία δωρεάν γεύματα ημερησίως μπορεί να ήταν πολύτιμα…» και σημείωσε ότι ειδικά για το κέντρο φιλοξενίας των Σερρών από τη στιγμή που θα υπάρξουν οικίσκοι σύντομα θα αντικατασταθεί η διανομή σισσιτίου με ένα «βαουτσερ» με τον οποίο οι πρόσφυγες θα μπορούν να πηγαίνουν να αγοράζουν τα τρόφιμα και να μαγειρεύουν μόνοι τους στα σπιτάκια. Κάτι που θα έχει ευεργετικές οικονομικές διαστάσεις για την τοπική αγορά…»

Ο βουλευτής της ΕΚ Αναστάσιος Μεγαλομύστικας επεσήμανε ότι τα πράγματα θα πρέπει να προχωρήσουν πολύ γρηγορότερα ειδικά για το Κέντρο των Σερρών υπογραμμίζοντας πως ένα ο διαγωνισμός ξεκινήσει την 1η Νοεμβρίου, αυτό θα σημαίνει ότι οι οικίσκοι θα τοποθετηθούν τον Δεκέμβριο. Στην Βόρεια Ελλάδα όμως και ειδικά στην πεεριοχή αυτή οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές, μιλάμε για θερμοκρασία μέχρι και μείον 10 βαθμούς, η υγρασία είναι πολύ υψηλή κατί που κάνει την παραμονή τους σε σκηνές απαγορευτική

Ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Μουζάλας ανέφερε ότι στις παρατηρήσεις αυτές συμφωνεί όμως δρούμε σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχουμε και πρόσθεσε για την αντιμετώπιση του χειμώνα ήδη έχουν διανεμηθεί σε 50.000 πρόσφυγες χειμωνιάτικα ρούχα και υποδήματα και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε