Ελλάδα

Την Δευτέρα η απαντητική επιστολή από τις ΗΠΑ για τα F35 στο γραφείο του Νίκου Δένδια

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την Δευτέρα θα φτάσει στην Αθήνα σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert.gr το L.O.A. («Letter of Acceptance») δηλαδή η απαντητική επιστολή για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμά των μαχητικών αεροσκαφών 5ης γενιάς F-35.

Το αίτημα θα φτάσει στο γραφείο του Νίκου Δένδια στις 29 Ιανουαρίου μέσω της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Η συνέχεια θα είναι η εκκίνηση διαπραγματεύσεων μεταξύ της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του ΥΠΕΘΑ και της Πολεμικής Αεροπορίας από τη μία πλευρά και του αμερικανικού JPO F-35 και της κατασκευάστριας εταιρείας Lockheed Martin από την άλλη.

Οι διαδικασίες επιταχύνθηκαν μετά τις εξελίξεις με τα F-16 στην Τουρκία και την ταυτόχρονη έγκριση από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert.gr, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι η εξής:

-Την Δευτέρα θα κοινοποιηθεί στο γραφείο του ΥΕΘΑ το προσχέδιο (draft) της LOA, το οποίο θα κοινοποιηθεί στο Κογκρέσσο και θα αναρτηθεί από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην σχετική ιστοσελίδα (DSCA – Defense Security Cooperation Agency).

-Ακολουθεί ένα χρονικό παράθυρο 14 ημερών για την κατάθεση πιθανών ενστάσεων από μέλη των κοινοβουλευτικών σωμάτων των ΗΠΑ (σσ η διαδικασία θεωρείται τυπική καθώς κανένας βουλευτής ή Γερουσιαστής δεν έχει εκφράσει την παραμικρή επιφύλαξη για την πώληση των F-35 στην Ελλάδα)

-Εφόσον δεν υποβληθεί ένσταση το σχέδιο της LOA θα οριστικοποιηθεί μετά την παρέλευση των 14 ημερών και θα αποτελέσει το τελικό έγγραφο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αιγάλεω: Χειροπέδες σε άνδρα για εμπρησμό από πρόθεση – Έβαλε φωτιά με αναπτήρα
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο άνδρας που έχει καταγωγή από το Πακιστάν, προκάλεσε την πυρκαγιά από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση περίπου στις 23:30, χρησιμοποιώντας γυμνή φλόγα και συγκεκριμένα αναπτήρα
Αιγάλεω: Χειροπέδες σε άνδρα για εμπρησμό από πρόθεση – Έβαλε φωτιά με αναπτήρα
Στέλιος Κυμπουρόπουλος για Προσωπικό Βοηθό: Δεν είναι πολυτέλεια, είναι το μέσο που επιτρέπει σε έναν άνθρωπο να αποφασίζει πώς θα ζήσει
«Από αύριο, λοιπόν, ας θέσουμε τη βάση για το επόμενο βήμα: να κάνουμε τον θεσμό καλύτερο, δικαιότερο και διαθέσιμο σε κάθε άνθρωπο που τον χρειάζεται», γράφει στην ανάρτησή του ο πρώην ευρωβουλευτής
Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος