Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Την δεύτερη δόση του εμβολίου του κορονοϊού έκανε ο πρωθυπουργός (pics)

Την δεύτερη δόση του εμβολίου του κορονοϊού έκανε ο πρωθυπουργός (pics)

Στο νοσοκομείο Αττικόν βρέθηκε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να κάνει την δεύτερη δόση του εμβολίου του κορονοϊού.

Δίπλα του όπως πάντα ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. 

Σήμερα ξεκινά η χορήγηση της επαναληπτικής και τελευταίας δόσης του εμβολίου της Pfizer/BioNTech.

Την δεύτερη δόση θα λάβουν τις επόμενες μέρες με τη σειρά που εμβολιάστηκαν, οι υγειονομικοί δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και οι εργαζόμενοι και φιλοξενούμενοι στις κλειστές δομές ηλικιωμένων.

Από τις 28 Δεκεμβρίου και μέχρι 16 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα 84.212 εμβολιασμοί (ήτοι στο 0,77% του πληθυσμού), στη συντριπτική πλειοψηφία σε υγειονομικούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αλλά και εργαζόμενους / φιλοξενούμενους σε κλειστές δομές. Τα λιγότερα εμβόλια από τα παραπάνω δόθηκαν στους ηλικιωμένους άνω των 85 ετών, καθώς ο εμβολιασμός στον ευρύ πληθυσμό ξεκίνησε μόλις προχθές.

Το Σάββατο (16/1) ξεκίνησε ήδη, η δεύτερη φάση της επιχείρησης “Ελευθερία”, δηλαδή αυτή του εμβολιασμού στον γενικό πληθυσμό, ενώ στις 20 Ιανουαρίου ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του εμβολιασμού των εργαζόμενων στα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία όλης της χώρας.

Να σημειωθεί ότι από την ερχόμενη Τετάρτη (20/1), σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, ενεργοποιούνται και τα πρώτα 144 εμβολιαστικά κέντρα της Πρωτοβάθμιας, στα Κέντρα Υγείας και τις ΤοΜΥ όλης της χώρας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις