Ελλάδα

Την επόμενη βδομάδα καταργούνται 2.000 οργανικές θέσεις στο Δημόσιο με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις

Την ερχόμενη εβδομάδα θα δημοσιοποιηθούν οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για κατάργηση περίπου 2.000 οργανικών θέσεων στο Δημόσιο. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξάλλου τόνισε πως "η λίστα με τη διαθεσιμότητα θα είναι έτοιμη στην ώρα της".

Την ερχόμενη εβδομάδα τα σπουδαία, καθώς θα δημοσιοποιηθούν και «οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις οι οποίες θα προβλέπουν την κατάργηση των πλεοναζουσών οργανικών και προσωποπαγών θέσεων, μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, προσωπικού που προήλθε από αξιολόγηση».

2.000 υπάλληλοι θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας

Όπως είχε προαναγγελθεί από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, την ερχόμενη εβδομάδα θα δημοσιοποιηθούν οι κοινές υπουργικές αποφάσεις για την κατάργηση οργανικών θέσεων, από όπου και θα προέλθουν περίπου 2.000 υπάλληλοι, που θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Πάντως, σήμερα, κατά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, στο οποίο προήδρευσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, εγκρίθηκαν τα επικαιροποιημένα σχέδια στελέχωσης υπουργείων και εποπτευόμενων φορέων.

H συνεδρίαση διήρκεσε περίπου 3 ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Έτοιμη στην ώρα της η λίστα για τη διαθεσιμότητα” – Μπήκε… σφραγίδα για τους 12.500

Α. Γεωργιάδης: Σε 15 μέρες θα ολοκληρωθεί η διαθεσιμότητα – Τι είπε για ΕΟΠΥΥ

Λουκέτα παντού βάζει στο Δημόσιο η διαθεσιμότητα

Σήμερα η οριστική απόφαση για 2.000 διαθεσιμότητες – Το χρονοδιάγραμμα των απολύσεων στο Δημόσιο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νάξος: Ασφάλισαν με συρματόπλεγμα την Πορτάρα μετά το περιστατικό με τον τουρίστα που σήκωσε αρχαίο μάρμαρο
Αν και η τοποθέτηση του συρματοπλέγματος έγινε για να σταματήσει ο βανδαλισμός, πολλοί τουρίστες αλλά και κάτοικοι αντιδρούν λέγοντας πως υποβαθμίζεται αισθητικά το μνημείο
Πορτάρα
Ετοιμαζόταν να φύγει από την Ελλάδα αφού «ξεφορτώθηκε» την 3χρονη στο Παλαιό Φάληρο - Με... κουλούρι στα χέρια η 32χρονη πηγαίνοντας στα δικαστήρια
Ατάραχη εξακολουθεί να εμφανίζεται η μητέρα του άτυχου κοριτσιού που βρέθηκε νεκρό την περασμένη εβδομάδα στην παραλία Έδεμ
Η 32χρονη στα δικαστήρια
4