Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Την Τετάρτη η συζήτηση για την αναστολή της ποινής για την καθαρίστρια στο Βόλο

Την Τετάρτη η συζήτηση για την αναστολή της ποινής για την καθαρίστρια στο Βόλο
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

Στις 28 Νοεμβρίου, την προσεχή Τετάρτη, προσδιορίστηκε να συζητηθεί η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της 53χρονης καθαρίστριας, η οποία από τις 6 Νοεμβρίου βρίσκεται στις φυλακές καθώς καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών από το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας.

Οι συνήγοροι της παράλληλα κατέθεσαν και αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, ενώ η εισαγγελέας έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες για την αναίρεση της.

Στο θέμα της φυλάκισης της 53χρονης καθαρίστριας από το Βόλο, που έχει προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις, παρενέβη χθες Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας, η 53χρονη γυναίκα καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλακή (!) γιατί πλαστογράφησε το απολυτήριο του δημοτικού (είχε τελειώσει την Ε’ τάξη και παρουσίασε ότι είχε τελειώσει και την ΣΤ’) ώστε να προσλήφθη.

Με την επίμαχη απόφαση η καθαρίστρια καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη και πλέον κρατείται στις φυλακές του Ελαιώνα Θηβών εκτίοντας την ποινή της. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου ζήτησε, χθες, την απόφαση προκειμένου να τη μελετήσει για να κινήσει τις διαδικασίες  της αναίρεσης κατά της καταδικαστικής απόφασης. Παράλληλα, η κ. Δημητρίου θα  μελετήσει  όλα τα στοιχεία της απόφασης για να κρίνει αν συντρέχει λόγος να ελεγχθούν πειθαρχικά οι δικαστές που εξέδωσαν την επίμαχη απόφαση.

ΔΣΑ: Δεν ζημίωσε το Δημόσιο η 53χρονη καθαρίστρια

Όπως τονίζει ο ΔΣΑ «για όσο χρονικό διάστημα ελάμβανε αντίστοιχες της θέσης της αποδοχές, η υπάλληλος παρείχε τις υπηρεσίες της, ούσα συνεπής στις απορρέουσες από τη θέση αυτή υποχρεώσεις της». Επιπλέον τονίζει ότι δεν προκύπτει ότι η συγκεκριμένη καθαρίστρια, χωρίς το ως άνω απολυτήριο, είχε υποδεέστερες ικανότητες και δεξιότητες για τη θέση αυτή. Επιπλέον ο ΔΣΑ στηλιτεύει το γεγονός ότι «οι διατάξεις περί καταχραστών Δημοσίου βρίσκουν έδαφος εφαρμογής στο πρόσωπο οικονομικά αδύναμων κατηγορουμένων για πλαστά απολυτήρια Δημοτικού, ενώ δεν τυγχάνουν ανάλογης αντιμετώπισης πρόσωπα με οικονομική ισχύ που κατηγορούνται ότι έχουν καταχραστεί το δημόσιο χρήμα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις