Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Τίρανα – Κατσίφας: Νέα αλβανική διαμαρτυρία στην πρέσβειρα της Ελλάδας

Τίρανα – Κατσίφας: Νέα αλβανική διαμαρτυρία στην πρέσβειρα της Ελλάδας
φωτογραφία: Eurokinissi

Ξανά στο αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε η Ελληνίδα πρέσβειρα για τις αντιδράσεις στην Ελλάδα μετά τον θάνατο του 35χρονου Έλληνα Κωνσταντίνου Κατσίφα από την αλβανική αστυνομία στους Βουλιαράτες.

Όπως μετέδωσαν αλβανικά ΜΜΕ, στην πρέσβειρα Ελένη Σουράνη έγινε διάβημα διαμαρτυρίας για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, δηλαδή “το κάψιμο αλβανικής σημαίας, ειδοποίηση για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην αλβανική πρεσβεία, εμπρηστικές επιθέσεις σε αλβανικές επιχειρήσεις, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μπροστά από την πρεσβεία και το προξενείο της Αλβανίας”, μετά τον θάνατο του Βορειοηπειρώτη Κων/νου Κατσίφα την Κυριακή (28.10.2018).

Τα Τίρανα ζήτησαν μέσω της πρέσβειρας “η Αθήνα να καταδικάσει και να τηρήσει σαφείς αποστάσεις αυτές τις σοβαρές πράξεις που επηρεάζουν το κλίμα φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο γειτόνων”.

Το αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών υπογράμμισε ακόμη “την ανάγκη οι ελληνικές αρχές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσουν τη ζωή και την περιουσία των Αλβανών πολιτών που διαμένουν στην Ελλάδα”.

“Τα πρόσφατα γεγονότα στην Ελλάδα έρχονται μετά το θάνατο Κωνσταντίνου Κατσίφα στο Βουλαράτι” σχολιάζουν τα αλβανικά ΜΜΕ.

Να σημειωθεί πως η η πρέσβειρα της Ελλάδας είχε κληθεί και την Τρίτη (30.10.2018) στο Υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας όπου έγινε αποδέκτης ανάλογης διαμαρτυρίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις