Ελλάδα

Με εναλλακτικές πηγές ενέργειας θα “καλύψει” ο ΔΕΔΔΗΕ για την απεργία της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ

Οποιαδήποτε εναλλακτική μορφή ενέργειας έχει στην διάθεσή του θα... "επιστρατεύσει" ο ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να "καλύψει" τις επαναλαμβανόμενες απεργίες των εργαζομένων της ΔΕΗ και να μην υπάρξουν διακοπές ρεύματος.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με τα όσα έγραψε το skai.gr και ο Νίκος Υποφάντης, ο ΔΕΔΔΗΕ θα αξιοποιήσει τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια της ΔΕΗ, τα αιολικά και φωτοβολταϊκά συστήματά

Ωστόσο δεν αποκλείεται στην Κρήτη να υπάρξουν διακοπές στην ηλεκτροδότηση καθώς το ενεργειακό της σύστημα είναι αυτόνομο.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα αν υπάρξουν διακοπές καταγγέλουν οι συνδικαλιστές, θα γίνουν μόνο σε περίπτωση που το θέλει η κυβέρνηση και μάλιστα προτίθενται να καταθέσουν αγωγές σε περίπτωση που διακοπεί η ηλεκτροδότηση εσκεμμένα.

Αύριο στις 11 στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής πρόκειται να καταθέσουν τις απόψεις τους συνδικαλιστές, φορείς και εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών, ενώ έως την Τετάρτη η κυβέρνηση θα έχει ψηφίσει το σχέδιο που προβλέπει την πώληση λιγνιτικών μονάδων σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη καθώς και των ορυχείων που τα τροφοδοτούν.

Οι δε εργαζόμενοι που θα απομείνουν, θα έχουν εργασία για τα επόμενα 6 χρόνια. Σύσσωμη διαφωνεί η αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για «εγκληματική ενέργεια» που θα βάλει την ΔΕΗ σε καθεστώς χρεοκοπίας .

Στη Δυτική Μακεδονία, σειρά συμβούλων της συμπολίτευσης της περιφέρειας παραιτούνται, ενώ πριν από λίγο περισσότεροι από 2000 εργαζόμενοι και κάτοικοι διαδήλωσαν στην κεντρική πλατεία της Μεγαλόπολης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Λάρισα: «Είμαι θυμωμένη μαζί του, θα φάει τη φυλακή του και θα ησυχάσει» λέει η μητέρα του 50χρονου που κρατούσε όμηρο την πρώην σύζυγό του
«Κάποια στιγμή και το νευρικό σύστημα δεν αντέχει και κάνει κουταμάρες» λέει η μητέρα του 50χρονου που απειλούσε με τσεκούρι και βενζίνη την πρώην γυναίκα του
Η γυναίκα που ήταν όμηρος του πρώην συζύγου της στη Λάρισα