Δευτέρα, 6 Μαΐ
20oC Αθήνα

“Της κακομοίρας” με τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική παιδεία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Είναι βέβαιο ότι ο Κ. Χατζηχρήστος και ο Ν. Ρίζος από ‘κει ψηλά βλέπουν και γελάνε, όμως εδώ κάτω μόνο για γέλια δεν είναι η κατάσταση με τη φορολόγηση στην ιδιωτική Παιδεία. Επικρατεί πραγματικό αλαλούμ με χιλιάδες γονείς να μην ξέρουν πραγματικά τι να κάνουν και πως να υπολογίσουν τα έξοδά τους, ενώ και οι σχολές κάθε είδους βλέπουν τις εγγραφές να παγώνουν…

Είναι πολλά τα λεφτά, όπως έλεγε σε άλλη ταινία ο Σ. Καλογήρου. Η διαφορά είναι τεράστια. Με ΦΠΑ 23% τα ποσά στα δίδακτρα αυξάνονται κατακόρυφα. Πολλοί είναι οι γονείς που σκέφτονται να μην κάνουν νέες εγγραφές σε ωδεία, σχολές χορού, σχολές πολεμικών τεχνών κλπ ενώ είναι χιλιάδες και οι γονείς που τρέμουν στην ιδέα της κατακόρυφης αύξησης των διδάκτρων σε φροντιστήρια και ιδιωτικά σχολεία. Η κατά 23% αύξηση θα σημάνει ακόμη και χιλιάδες ευρώ απώλεια στο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα.
Όλα όμως έχουν παγώσει. Μπορεί τα κόμματα στο σύνολό τους να είναι υπέρ της κατάργησης του ΦΠΑ, υπάρχει ωστόσο ο φόβος ότι πρόκειται απλά για προεκλογική εξαγγελία.
Έτσι παρατηρείται το εξής φαινόμενο. Υπάρχουν φροντιστήρια, σχολεία, σχολές, ωδεία κλπ που δεν χρεώνουν τον ΦΠΑ, υπάρχουν όμως άλλοι ιδιοκτήτες εκπαιδευτηρίων που χρεώνουν από τώρα τον ΦΠΑ υποσχόμενοι ότι θα γίνει συμψηφισμός με το υπόλοιπο ποσό των διδάκτρων στο μέλλον σε περίπτωση που το μέτρο καταργηθεί.
Άλλοι έχουν βρει ενδιάμεση λύση με μερική απορρόφηση του ΦΠΑ έτσι ώστε να μην επιβαρυνθούν πολύ οι γονείς.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε