Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Το 1ο Athens Civil Society Festival από το Δήμο Αθηναίων

Το 1ο Athens Civil Society Festival από το Δήμο Αθηναίων

Πρεμιέρα έκανε χθες το 1ο Athens Civil Society Festival, η μεγάλη τριήμερη πολύχρωμη γιορτή, πλαισιωμένη από πολύ κέφι και μουσική, που διοργανώνει έως την Κυριακή 23 του μήνα, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, ο Δήμος Αθηναίων στο Σεράφειο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο της οδού Πειραιώς.

Περισσότερες από 200 οργανώσεις και φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών συνεργάζονται, συμπράττουν και αναδεικνύουν το σπουδαίο έργο τους, δίνοντας τη δική τους ξεχωριστή παρουσία και παρουσιάζοντας τις δράσεις και το όραμα τους.

Το Φεστιβάλ, μια πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων και του «ΣυνΑθηνά», έχει στόχο να ενώσει, να συνδέσει, να στηρίξει, να αναδείξει και να ενδυναμώσει το ενεργό κομμάτι της πόλης: τις οργανώσεις, τους φορείς και τις ομάδες της Κοινωνίας των Πολιτών. Ενα παιχνίδι κρύβεται πίσω από την έμπνευση για την υλοποίηση του φεστιβάλ: Το κινεζικό παζλ Tangram, που αποτελείται από επτά επίπεδα σχήματα, τα οποία ενώνονται, «συνεργάζονται», συνδυάζονται για να σχηματίσουν όλα μαζί άπειρα σύμβολα, εικόνες, σχέδια, χωρίς το ένα κομμάτι να επικαλύπτει το άλλο. Αυτή είναι και η φιλοσοφία της μεγάλης αυτής γιορτής της Αθήνας.

“Ενώνουμε τις δυνάμεις μας όλοι μαζί, μαθαίνουμε όλοι μαζί, γινόμαστε λίγο καλύτεροι” ανέφερε με ενθουσιασμό για την μεγάλη αυτή γιορτή του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης της κοινωνίας των πολιτών, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, που επισκέφθηκε το Σαράφειο και μίλησε με όλους τους συμμετέχοντες, ενώ τους ευχαρίστησε για την παρουσία και την προσπάθειά τους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

INFO: 21-23 Απριλίου, 10.00-22.00, Σεράφειο Δήμου Αθηναίων, Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις