Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Το BCA College υποστηρίζει την «πράσινη» ναυτιλία

Το BCA College υποστηρίζει την «πράσινη» ναυτιλία

Όταν συζητάμε για το αποτύπωμα άνθρακα, σκεφτόμαστε συνήθως τσιμινιέρες βιομηχανιών και εξατμίσεις αυτοκινήτων. Δεν είναι μόνον αυτά. Υπάρχουν και τα φουγάρα των πλοίων. Η ναυτιλία συμμετέχει με το 3% περίπου στις παγκόσμιες εκπομπές CO2, οι οποίες, το 2021, έφτασαν το ύψος ρεκόρ των 36,3 δισεκατομμυρίων τόνων. Οι εκπομπές της ναυτιλίας, το 2021, αυξήθηκαν κατά 4,9% σε σχέση με το 2020, ψηλότερα και από το 2019, σύμφωνα με τους Simpson Spence & Young. Όμως, ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (ΙΜΟ) έχει θέσει, ως στόχο, τη μείωση των εκπομπών από τα πλοία κατά 40% έως το 2030. Με ποιους τρόπους θα επιτευχθεί;

Αυτό είναι το θέμα ενός πολύ ενδιαφέροντος διεθνούς Συνεδρίου  με τίτλο “2nd Annual Capital Link Decarbonization in Shipping Forum” που θα πραγματοποιηθεί στις 20 & 21 Ιουλίου 2022, διαδικτυακά, από τις 12:00 έως τις 3:00 μ.μ. (ώρες Λονδίνου) με διοργανωτή την εταιρεία Capital Link.

Μεταξύ των υποστηρικτών της εκδήλωσης είναι ο εκπαιδευτικός οργανισμός BCA College. Το κολλέγιο, που πριν μισό αιώνα καθιέρωσε τις ναυτιλιακές σπουδές στη χώρα μας, εξακολουθεί να βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος των διεθνών εξελίξεων στη ναυτιλία, σε πολλούς τομείς, όπως η κυβερνοασφάλεια, η μηχανική, η χρήση πληροφορικής στη διοίκηση ναυτιλιακών εταιρειών και στην πλοήγηση εξ αποστάσεως, και η συμβολή της ναυτιλίας στη μείωση των συνεπειών του φαινομένου του θερμοκηπίου. Το τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του BCA, που χορηγεί βρετανικούς τίτλους σπουδών, έχει συμπεριλάβει, στα προγράμματα Bachelors και Masters, ειδικότητες που αφορούν τη ναυτιλία του μέλλοντος.

Πολλοί απόφοιτοι του BCA είναι ανώτατα στελέχη της διεθνούς ναυτιλιακής «βιομηχανίας», οδηγώντας τις εξελίξεις, κι αυτό το στοιχείο κάνει ακόμα πιο σημαντική τη συμμετοχή του BCA στο Φόρουμ, καθώς υπογραμμίζει την ευθύνη της πανεπιστημιακής κοινότητας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στόχος του Φόρουμ είναι να αναδείξει τις κατευθύνσεις στην τεχνολογία και στη διαχείριση του στόλου, για την καθιέρωση της «πράσινης» ναυτιλίας, ώστε σε μερικά χρόνια η ναυτιλία να έχει μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Στο Φόρουμ θα συμμετέχουν κορυφαίες πλοιοκτήτριες εταιρείες, ρυθμιστικές αρχές, ναυλωτές και χρηματοδότες.

Πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο και την εγγραφή – χωρίς κόστος συμμετοχής – στο ακόλουθο link : “2nd Annual Capital Link Decarbonization in Shipping Forum”

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις