Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Το BCA στα Ποσειδώνια 2022: Σημείο συνάντησης έμπειρων στελεχών και της νέας γενιάς

Το BCA στα Ποσειδώνια 2022: Σημείο συνάντησης έμπειρων στελεχών και της νέας γενιάς

Η ηγετική θέση του BCA στον χώρο των ναυτιλιακών σπουδών, υπογραμμίσθηκε από την παρουσία του κολλεγίου στα Ποσειδώνια 2022, και από το μεγάλο ενδιαφέρον των επισκεπτών, του ναυτιλιακού και του πολιτικού κόσμου για τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σε νευραλγικούς τομείς της ναυτιλίας, όπως η κυβερνοασφάλεια στη ναυτιλία (Maritime Cybersecurity) η Ναυτιλιακή Μηχανική (Marine Engineering Management) αλλά και το Management της Κρουαζιέρας.

To περίπτερο του BCA, στο Metropolitan Expo Center, ήταν σημείο το συνάντησης έμπειρων στελεχών των ναυτιλιακών επιχειρήσεων και της νέας γενιάς που ετοιμάζεται να πάρει την σκυτάλη. Το κολλέγιο, που πρώτο, πριν 50 χρόνια, καθιέρωσε τις ναυτιλιακές σπουδές στην Ελληνική Παιδεία, συνεχίζει να καινοτομεί, προφέροντας ειδικότητες προσανατολισμένες στο μέλλον.

«Η θάλασσα ήταν και θα είναι πηγή πλούτου, ειδικά για έναν ναυτικό λαό όπως οι Έλληνες. Σήμερα το ναυτιλιακό management είναι ένας από τους πιο ανταγωνιστικούς επιχειρηματικούς τομείς, με τεράστια ζήτηση ειδικευμένων στελεχών. Αντιλαμβάνεστε τις προοπτικές που ανοίγονται για όσους επιλέξουν αυτόν τον τομέα σπουδών» δήλωσε ο Πρόεδρος του BCA κος Δασκαλάκης. Και προσέθεσε: «Το BCA, έχει ανοιχτό έναν άμεσο δίαυλο με την αγορά εργασίας, γι’ αυτό το λόγο έχουμε και 8000 αποφοίτους που δουλεύουν σε πάνω από 400 ναυτιλιακές εταιρίες. Οι ναυτιλιακές σπουδές στο BCA αποτελούν την επιτομή των επιλογών στην Ελλάδα όπου οι σπουδαστές του αποκτούν όλες τις γνώσεις αλλά και την κατάλληλη πρακτική εμπειρία που θα κάνει τη μετάβασή τους στην αγορά εργασίας εύκολη.»

Το BCA έχει υιοθετήσει πολλές καινοτομίες ώστε να κάνει δυνατή την παρακολούθηση των μαθημάτων από εργαζόμενους κι από φοιτητές που διαμένουν σε άλλες ελληνικές πόλεις. Οι σπουδές γίνονται και μέσω e-learningμε τη χρήση μιας προηγμένης διαδραστικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία διασυνδέει τον φοιτητή, προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό, με την αίθουσα διδασκαλίας, και του δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχει στις παραδόσεις αλλά και σε εργασίες, έρευνες, διαλέξεις και workshops από όπου κι αν βρίσκεται.

Στα δύο τελευταία έτη σπουδών, και στα προπτυχιακά τμήματα, τα μαθήματα γίνονται αποκλειστικώς στα Αγγλικά. Όσοι φοιτητές δεν κατέχουν την Αγγλική γλώσσα σε επαρκές επίπεδο, μπορούν να επιλέξουν για τα δύο πρώτα έτη το ελληνόφωνο τμήμα, και παράλληλα να βελτιώσουν τα Αγγλικά τους με το ειδικό εντατικό πρόγραμμα του BCA, δωρεάν. Για μαθητές με υψηλή βαθμολογία προσφέρονται υποτροφίες, που καλύπτουν και το 100% των διδάκτρων.

Το περίπτερο του BCA επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, οι υπουργοί Οικονομικών κος Σταϊκούρας, Ναυτιλίας κος Πλακιωτάκης, Ανάπτυξης κος Γεωργιάδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κος Βαρβιτσιώτης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις