Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Το Stelios Philanthropic Foundation δίπλα σε νέους με υποτροφίες για το London School of Economics

Το Stelios Philanthropic Foundation δίπλα σε νέους με υποτροφίες για το London School of Economics

Πιστό στην στήριξη νέων ανθρώπων που θέλουν να σπουδάσουν σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου για να έχουν ακόμη περισσότερες ευκαιρίες στη ζωή τους, παραμένει το Stelios Philanthropic Foundation.

Στο πλαίσιο αυτό, για 18η χρονιά, το Stelios Philanthropic Foundation προσφέρει πέντε υποτροφίες, αξίας 292.000€ ή £255,000, σε τρεις Έλληνες και δύο Κύπριους φοιτητές για να φοιτήσουν στο London School of Economics!

Οι υποτροφίες θα δοθούν σε τρεις Έλληνες και δυο Κύπριους φοιτητές που γοητεύονται από τον κόσμο των οικονομικών και θέλουν να έχουν την ευκαιρία να σπουδάσουν σε μια από τις πιο σημαντικές και αναγνωρισμένες σχολές παγκοσμίως.

Τα τελευταία χρόνια, το πρόγραμμα υποτροφιών του Stelios Philanthropic Foundation για το LSE αποκτά ακόμη μεγαλύτερη «βαρύτητα», αφού το Brexit έχει αλλάξει τα δεδομένα και φυσικά το κόστος των διδάκτρων. Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως μετά την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το κόστος των διδάκτρων για Έλληνες και Κύπριους έχει τριπλασιαστεί σε σχέση με τα δίδακτρα που ίσχυαν πριν από το Brexit!

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών του London School of Economics (LSE) στηρίζεται από το Stelios Philanthropic Foundation από το 2005 και έως το 2023 έχει προσφέρει υποτροφίες σε 133 φοιτητές, προκειμένου να σπουδάσουν στο London School of Economics. Το κόστος των υποτροφιών αυτών ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Οι υποτροφίες δίνονται προς τιμήν της ακαδημαϊκής αριστείας, της επίδειξης οικονομικής ανάγκης και της υπόσχεσης συνεχούς ανάπτυξης.

Οι φετινές υποτροφίες από το Stelios Philanthropic Foundation αφορούν στο ακαδημαϊκό έτος 2024 – 2025 και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κάνουν τις αιτήσεις τους έως τις 31 Ιανουαρίου 2024. Οι φοιτητές θα πρέπει να έχουν την μόνιμη κατοικία τους στην Ελλάδα ή την Κύπρο και να κάνουν την αίτηση τους για σπουδές σε τριετές προπτυχιακό πρόγραμμα στον τομέα των Οικονομικών, Χρηματοοικονομικών ή Διοίκησης.

Το London School of Economics είναι ένα από τα διασημότερα, παγκοσμίως, κέντρα διδασκαλίας και επεξεργασίας της οικονομικής και πολιτικής επιστήμης, ένα καλύτερα και αρτιότερα πανεπιστημιακά ιδρύματα του κόσμου.

Το LSE ιδρύθηκε το 1895, ανήκει στο ευρύτερο σχήμα του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και βρίσκεται στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας, ενώ διαθέτει τη μεγαλύτερη βιβλιοθήκη του κόσμου για κοινωνικές επιστήμες και προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σε διάφορα κοινωνικά πεδία επιστημών, όπως η λογιστική και η χρηματοδότηση, η ανθρωπολογία, η εφαρμοσμένη στατιστική, η αναλογιστική επιστήμη, η οικονομική ιστορία, η οικονομία, η γεωγραφία, η διεθνής ανάπτυξη, οι διεθνείς σχέσεις, το δίκαιο, η φιλοσοφία, η πολιτική, η ψυχολογία, η κοινωνική πολιτική, η κοινωνιολογία, τα μαθηματικά και η στατιστική.

Στους αποφοίτους του London School of Economics συγκαταλέγονται πρωθυπουργοί, περίοπτοι ακαδημαϊκοί, υπουργοί, διπλωμάτες, υψηλόβαθμα στελέχη σε επιχειρήσεις και οργανισμούς, μεγιστάνες της παγκόσμιας οικονομίας και πολλοί νομπελίστες.

Από τους αποφοίτους του London School of Economics είναι και ο ιδρυτής του Stelios Philanthropic Foundation, ο sir Στέλιος Χατζηιωάννου, που αποφοίτησε το 1987, με BSc στα Οικονομικά (Βιομηχανία και Εμπόριο).

Από το LSE ξεκίνησε η λαμπρή πορεία του στις επιχειρήσεις και έφτασε να είναι ο δημιουργός και ιδιοκτήτης της Εasy Family of brands.

Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την πλούσια και ποικιλόμορφη εμπειρία που του είχε προσφέρει το LSE, ο Στέλιος Χατζηιωάννου δώρισε ένα χώρο στο νέο ακαδημαϊκό κτίριο του LSE το 2008. Μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 κάλυπτε τα έξοδα των διδάκτρων για 10 ετήσιους υπότροφους που είχαν επιλέξει το 3ετές πρόγραμμα του LSE. Τουλάχιστον ένας υπότροφος καταγόταν από την Κύπρο, ένας από την Ελλάδα, τέσσερις από το Ηνωμένο Βασίλειο και οι υπόλοιποι τέσσερις από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο sir Στέλιος Χατζηιωάννου φημίζεται για την φιλανθρωπική του δράση και από τις 30 Μαΐου 2017 είναι ο πρώτος Έλληνας / Κύπριους και κάτοικος Μονακό, που εντάχθηκε στη διεθνή ομάδα φιλανθρώπων Giving Pledge με επικεφαλής τον Μπιλ και τη Μελίντα Γκέιτς, καθώς και τον Γουόρεν Μπάφετ.

Με την ένταξή του στο Giving Pledge ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου δεσμεύεται να δώσει το 50% της περιουσίας του σε φιλανθρωπικές δράσεις. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις