Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Το «αντίο» του πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα, Μπουράκ Οζουγκεργκίν

Το «αντίο» του πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα, Μπουράκ Οζουγκεργκίν

Ο Τσαγατάι Ερτζιγές είναι ο νέος πρέσβης της Τουρκίας, που διόρισε η Άγκυρα στην Αθήνα, με τον Μπουράκ Οζουγκεργκίν να ολοκληρώνει τη θητεία του. 

Ο Μπουράκ Οζουγκεργκίν ανέλαβε τα καθήκοντα του την 1η Δεκεμβρίου 2018 και ύστερα από τέσσερα χρόνια ολοκλήρωσε τα καθήκοντα του ως πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα. Στο αποχαιρετιστήριο μήνυμα του, στέλνει μήνυμα φιλίας και ενότητας των δύο χωρών, τονίζοντας ότι η Ελλάδα και η Τουρκία μπορούν να χτίσουν ένα κοινό μέλλον “αρκεί να υπάρχει κοινή βούληση, αμοιβαίος σεβασμός και ειλικρινής διάλογος –πάντα με βάση το διεθνές δίκαιο– μεταξύ των δύο πλευρών του Αιγαίου”.

“Φέτος συμπληρώνονται τα 100 χρόνια από την υπογραφή της της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάννης, που καθοδηγεί τις σύγχρονες τουρκοελληνικές σχέσεις. Όπως και πριν από εκατό χρόνια, η γεωγραφία και οι παγκόσμιες συνθήκες της εποχής καθιστούν τη συνεργασία μεταξύ των χωρών μας απαραίτητη. Διαθέτουμε μηχανισμούς διμερούς συνεργασίας, διαύλους επικοινωνίας, εμπορικές και οικονομικές σχέσεις. Έχουμε τις βάσεις για να χτίσουμε ένα κοινό μέλλον αρκεί να υπάρχει κοινή βούληση, αμοιβαίος σεβασμός και γνήσιος διάλογος –πάντα με βάση το διεθνές δίκαιο– μεταξύ των δύο πλευρών του Αιγαίου”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις