Ελλάδα

Το “Ελευθέριος Βενιζέλος” παρουσίασε τη μεγαλύτερη αύξηση επιβατών στην ΕΕ

Το αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» εμφάνισε το 2015, σε σχέση με το 2014, τη μεγαλύτερη αύξηση επιβατών (+19,1%) στην ΕΕ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με 18 εκατ. επιβάτες, δηλαδή σχεδόν όσους εξυπηρέτησε το αεροδρόμιο του Μιλανου «Μαλπένσα», καταλαμβάνει την 23η θέση μεταξύ των αεροδρομίων της Ευρώπης. Οι επιβάτες πτήσεων εσωτερικού ήταν 6,4 εκατομμύρια, οι επιβάτες ενδοευρωπαϊκών πτήσεων ήταν 8 εκατομμύρια και οι επιβάτες για πτήσεις εκτός ΕΕ ήταν 3,6 εκατομμύρια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαΐκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) τα τρία μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης είναι το «Χίθροου» του Λονδίνου (75 εκατ. επιβάτες), το «Σαρλ Ντε Γκολ» του Παρισιού (65 εκατ.) και το Μάιν της Φρανκφούρτης (60 εκατ.).
Όσον αφορά την Ελλάδα το σύνολο των αεροδρομίων της χώρας εξυπηρέτησαν το 2015 περίπου 42 εκατομμύρια επιβάτες. Σε σχέση με το 2015 καταγράφεται αύξηση 7,6%. Εξ αυτών περίπου 7,5 εκατομμύρια ήταν οι επιβάτες των πτήσεων εσωτερικού, 27,5 εκατομμύρια οι επιβάτες των πτήσεων εξωτερικού εντός ΕΕ και 7 εκατομμύρια οι επιβάτες των πτήσεων εκτός ΕΕ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αναστολή λειτουργίας του αιολικού πάρκου που προκάλεσε τη φωτιά στη Βοιωτία
Το αιολικό πάρκο είχε πάρει άδεια λειτουργίας του Δεκέμβριο του 2025, πήρε ρεύμα για να λειτουργήσει το Μάιο του 2026 και άρχισε να δίνει αντίστροφα ρεύμα στον υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ τον Ιούνιο
Για 3η ημέρα συνεχίζεται η μάχη με την μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Βοιωτία και επεκτάθηκε και στον Νομό Αττικής, αφήνοντας πίσω της μεγάλες καταστροφές σε οικισμούς και δασική έκταση, Κυριακή 2 Αυγούστου 2026
7