Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Το ελληνικό νησί με τους 76 πύργους και η επικοινωνία με… καπνό

Σίφνος

Το κάθε ελληνικό νησί έχει τη δική του ιστορία να διηγηθεί ενώ για κάποια από αυτά υπάρχουν άγνωστες αλλά πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες. 

Όπως για παράδειγμα ένα ελληνικό νησί που έχει 76 πύργους οι οποίοι κάποτε επικοινωνούσαν… με καπνό. Είναι η Σίφνος και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αυτός ο τρόπος επικοινωνίας του παρελθόντος αλλά και η κατασκευή των πύργων. 

Περνώντας μερικές μέρες σε αυτό το όμορφο νησί των Κυκλάδων θα έχεις την ευκαιρία να τους δεις από κοντά. Αξίζει, λοιπον, νωρίτερα να έχεις μάθει για την ιστορία τους.

Στην Σίφνο, λοιπόν, έχουν καταγραφεί συνολικά 76 αρχαίοι πύργοι. Πράγμα που σημαίνει ότι έχουν κατασκευαστεί περισσότεροι από ένας πύργος ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Παρατηρώντας τους, ειδικά από ψηλά, βλέπουμε ότι όλοι είναι κυκλικοί ενώ η διάμετρός τους εξωτερικά μπορεί να φτάσει ακόμη και τα τα 8 μέτρα.

Για να υπολογίσουμε πότε περίπου κατασκευάστηκαν αρκεί να σκεφτούμε ότι απομεινάρια αυτών καθώς και θραύσματα αρχαίων αγγείων αποκαλύπτουν ότι χτίστηκαν ανάμεσα στον 6ο και 3ο π.Χ. Εκτιμάται ότι κάποτε οι πύργοι είχαν δύο ορόφους.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις