Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Το έστρωσε στη Θεσσαλονίκη-Αλυσίδες στην Πάρνηθα

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Χιόνια από τη Λαμία και πάνω, καταιγίδες στη δυτική και τη νότια Ελλάδα. Κλειστό το αεροδρόμιο στα Γιάννενα.

Στα λευκά ξύπνησε η Θεσσαλονίκη αφού το χιόνι έπεφτε σχεδόν όλη τη νύχτα, ως 4 βαθμούς θα δείχνει το θερμόμετρο σήμερα, ενώ στην Αθήνα ενώ χρειάζονται ακόμη αλυσίδες στην Πάρνηθα και την Πεντέλη, αναμένεται μόνο λίγη βροχή προς το βράδυ.

ΩΡΑ 12.00 ΠΕΝΤΕΛΗ

ΩΡΑ 11.15 ΠΕΝΤΕΛΗ

Με ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να κινούνται τα οχήματα στα χιονοδρομικά κέντρα της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, εξ αιτίας των συνθηκών παγετού στο ορεινό οδικό δίκτυο.

Αλυσίδες χρειάζονται από το δρόμο της Νάουσας προς το Χ/Κ Σελίου και προς το χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια», ενώ με αλυσίδες γίνεται και η κίνηση των οχημάτων σε αρκετά σημεία του ορεινού οδικού δικτύου των νομών Πέλλας και Ημαθίας.

Στο νομό Χαλκιδικής, αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων, στο ορεινό οδικό δίκτυο του νομού από Βαρβάρα προς Ταξιάρχη.

Πυκνό χιόνι πέφτει και στο νομό Σερρών, με τα συνεργεία της Νομαρχίας να ρίχνουν αλάτι στο οδικό δίκτυο.

Χιονίζει και στο νομό Δράμας, με τις αλυσίδες να απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων από το Βόλακα προς το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού, ενώ οι αλυσίδες είναι απαραίτητες για την κίνηση των οχημάτων στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νομού Φλώρινας.

Τέλος, στη διακριτική ευχέρεια των διευθυντών των σχολείων είναι η απόφαση για το κλείσιμο των σχολικών μονάδων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο Νομό Θεσσαλονίκης.

Kλειστό είναι λόγω ομίχλης το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων.

Στα λευκά είναι ντυμένες σήμερα οι περισσότερες περιοχές του νομού Σερρών. Άλλωστε, στα πεδινά, το θερμόμετρο έδειχνε το πρωί -1 Κελσίου, ενώ στα ορεινά τμήματα έπεφτε μέχρι και τους -6 Κελσίου.

Η νέα επιδείνωση του καιρού προκάλεσε έντονες χιονοπτώσεις σ’ όλα τα ορεινά του νομού, ενώ γύρω στις 10 το πρωί άρχισε να χιονίζει και μέσα στην πόλη των Σερρών. Ήδη, σκεπές και αυτοκίνητα είναι ντυμένα στα λευκά. Πάντως, οι δρόμοι της πόλης παραμένουν… καθαροί  από τις νιφάδες του χιονιού.

Ανοιχτό παραμένει γενικότερα και το οδικό δίκτυο του νομού, καθώς τα εκχιονιστικά μηχανήματα της νομαρχίας και οι αλατιέρες βρέθηκαν από νωρίς στους δρόμους. Όπως και να ‘χει, όμως, αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που θέλουν να κινηθούν προς το χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά.

Έρχονται καταιγίδες στο Ιόνιο και στα δυτικά Πελοποννήσου, Στερεάς και Ηπείρου, ενώ σε Βοιωτία, Εύβοια, Θεσσαλία θα πέφτουν χιόνια ακόμη και σε χαμηλό υψόμετρο.

Έντονες χιονοπτώσεις θα έχουμε στη Δυτική και την Κεντρική Μακεδονία, φαινόμενο που θα γίνει πιο έντονο από το απόγευμα όταν θα χιονίσει και στη Θράκη.
Από Κοζάνη μέχρι Αλεξανδρούπολη το θερμόμετρο δεν πρόκειται να δείξει πάνω από του 3 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένονται καταιγίδες όμως οι νοτιάδες θα ανεβάσουν τη Θερμοκρασία μεταξύ 10 και 14 βαθμών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε