Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Το «ευχαριστώ» του 14χρονου Άγγελου μετά τη μεταμόσχευση νεφρού – «Μου έσωσαν τη ζωή»

Το «ευχαριστώ» του 14χρονου Άγγελου μετά τη μεταμόσχευση νεφρού – «Μου έσωσαν τη ζωή»

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ που μου έσωσαν τη ζωή». Αυτά είναι τα λόγια του 14χρονου Άγγελου, του αγοριού που μπορεί πια να χαμογελάσει ξανά, αφού έγινε με επιτυχία η μεταμόσχευση νεφρού από το 18χρονο αγόρι από την Άρτα, που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο.

«Το παιδί χαίρεται πολύ και θέλει να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί λέει “είμαι πολύ καλά τώρα”», αναφέρει η μητέρα του 14χρονου στο LIVE NEWS με τον Νίκο Ευαγγελάτο, μετά τη μεταμόσχευση νεφρού στον γιο της.

«Ένα παιδί 14 ετών που θα έπρεπε να ασχολείται με οτιδήποτε άλλο πέραν της αιμοκάθαρσης, καταλαβαίνετε πόσο δύσκολη ήταν η καθημερινότητά του», σημειώνει ο Γεώργιος Τσουλφάς, διευθυντής χειρουργικής κλινικής μεταμοσχεύσεων ΑΠΘ.

Το 14χρονο παιδί είχε διαγνωστεί με νεφρική ανεπάρκεια πριν από 10 χρόνια, δηλαδή όταν ήταν μόλις 4 ετών, και αναγκαζόταν να υποβάλλεται τρεις φορές την εβδομάδα σε αιμοκάθαρση. Όμως, τώρα αναρρώνει από το δύσκολο χειρουργείο που χρειάστηκε να κάνει και πλέον μπορεί να ονειρεύεται για ένα διαφορετικό καλύτερο μέλλον.

Χίλιοι δωρητές μέσα στο 2022

Η 21χρονη Έμμα Καρυωτάκη, η οποία έχασε τη ζωή της σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη το 2022, είχε δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο στους γονείς της ότι θέλει να γίνει δότης και εκείνοι, με μεγαλείο ψυχής, έκαναν την επιθυμία της πραγματικότητα.

Αυτή η κίνηση της Έμμας ήταν καθοριστική και για άλλους δότες οργάνων, όπως δηλώνει ο πρόεδρος του ΕΟΜ, Γιώργος Παπαθεοδωρίδης. «Μέχρι το 2022 δεν είχαμε κανέναν, το 2022 αποκτήσαμε 6 – 7 πιλοτικά. Αυτοί οι 6 – 7 έχουν πενταπλασιάσει τους αριθμούς που αναφέρουν εγκεφαλικό θάνατο και υπερδιπλασιάσει τους δοτές από τα νοσοκομεία».

Η μεγαλειώδης απόφαση της 21χρονης, έφερε μέσα στο 2022, 1.000 νέους δωρητές οργάνων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις