Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Το «ευχαριστώ» του Δήμου Ωρωπού στους εθελοντές που βοήθησαν στις φωτιές

Το «ευχαριστώ» του Δήμου Ωρωπού στους εθελοντές που βοήθησαν στις φωτιές
Φωτογραφία αρχείου

O Δήμος Ωρωπού για μία ακόμα φορά μετράει τις πληγές του μετά τη μεγάλη φωτιά που προήλθε από το μέτωπο Βαρυμπόμπης και κατέστρεψε κατοικίες, επιχειρήσεις, υποδομές και μεγάλο μέρος του πανέμορφου δάσους της Πάρνηθας.

“Η συμφορά αυτή μας έφερε όλους πιο κοντά και ανέδειξε το μεγαλείο του εθελοντισμού”, αναφέρει σε ανακοίνωση του. Και συνεχίζει: “Η Δημοτική Αρχή, όλοι οι πολίτες και οι υπηρεσίες πυρόσβεσης έδωσαν μαθήματα συνεργασίας, αλτρουισμού και αλληλεγγύης πάνω στα οποία θέλουμε και πρέπει να στηθεί η αναγέννηση του τόπου μας. Μέσα από τις στάχτες θα φυτρώσει η ελπίδα αρκεί να δοθούν οι κατάλληλες βοήθειες και κατευθύνσεις. Ο Δήμος Ωρωπού θα κάνει τα πάντα και θα διεκδικήσει ότι του αναλογεί.

Η Δημοτική Αρχή αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τα μέλη όλων των εθελοντικών ομάδων πυρόσβεσης και τον “ανώνυμο” εθελοντή για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν και να εκφράσει τα συλλυπητήρια της για την απώλεια του εθελοντή πυρόσβεσης Βασίλη Φιλώρα που βρήκε τραγικό θάνατο.

Χωρίς τους εθελοντές θα είχαμε πολύ μεγαλύτερες απώλειες σπιτιών, περιουσιών και υποδομών.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την ΣΕΑΔ, την ΕΘΕΚΑΠ, την ΕΣΔΩ, την ΜΑΚΙΠ, τον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Αυλώνα, τον Σύνδεσμο Πάρνηθας, την Εθελοντική ομάδα Νέας Πολιτείας και φυσικά την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την ΕΛ.ΑΣ., τον Ελληνικό Στρατό, το ΕΚΑΒ και τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού.
Ευχαριστούμε επίσης όλους τους δήμους της Αττικής για τις πολύτιμες βοήθειες. Ο Δήμος Ωρωπού δεν “ξεχνάει”.

Θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις εθελοντικές ομάδες και θα δώσει κίνητρα για περισσότερες εθελοντικές ομάδες.

Καλεί δε τους πολίτες να είναι ενεργοί γύρω από αυτές.

Ο εθελοντισμός είναι δύναμη των κοινωνιών και ο Δήμος Ωρωπού το γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν”.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις