Ελλάδα

«Το φωτογραφικό αρχείο Δωρή» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών

Σημείο αναφοράς για την αρχιτεκτονική και μνημειακή εικόνα της πόλης των Πατρών και της ευρύτερης περιοχής. Το αρχείο παραδόθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών από την κόρη του αείμνηστου Μιχάλη Δωρή, Κατερίνα, με σκοπό την ψηφιακή αποτύπωση και τεκμηρίωσή του.

«Το φωτογραφικό αρχείο Δωρή», ένα από τα σημαντικότερα αποκτήματα τη Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς για την αρχιτεκτονική και μνημειακή εικόνα της πόλης των Πατρών και της ευρύτερης περιοχής, θα φιλοξενείται από την Τετάρτη 10 Απριλίου, έως και το Σάββατο 11 Μαΐου στη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 8.00 το βράδυ της Τετάρτης 10 Απριλίου και την εκδήλωση των εγκαινίων θα πλαισιώσει το κουαρτέτο του Δημοτικού Ωδείου Πατρών. Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων θα δοθεί αναμνηστική πλακέτα προς τιμή του Μιχάλη Δωρή, στα μέλη της οικογένειας τα οποία παραχώρησαν το αρχειακό φωτογραφικό υλικό.

ekthesi

Το αρχείο παραδόθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών από την κόρη του αείμνηστου Μιχάλη Δωρή, Κατερίνα, με σκοπό την ψηφιακή αποτύπωση και τεκμηρίωσή του. Στο πλαίσιο αυτής της παραχώρησης, πραγματοποιείται και η έκθεση επιλεγμένου μέρους του υλικού, ενώ θα ακολουθήσει και η έκδοση λευκώματος, το οποίο θα περιέχει επιλεγμένες φωτογραφίες.

Στη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν οργανωμένες ξεναγήσεις. Την οργάνωση της έκθεσης έχει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων και την επιμέλεια η Αρχιτέκτων Βασιλική Φαρμάκη.

H κάλυψη των εξόδων της έκθεσης είναι ευγενική χορηγία της βιβλιοθήκης του κληροδοτήματος Γ. Οικονομόπουλου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κακώσεις στο στόμα προκάλεσε στο θύμα από το Ηράκλειο η έκρηξη του ηλεκτρονικού τσιγάρου – «Έχασα δόντια και γέμισα αίματα»
«Η μπαταρία πετάχτηκε στην άλλη άκρη του δωματίου στην πόρτα, πήρε φωτιά η μπαταρία και κάηκε και η ντουλάπα. Έχω πάθει σοβαρή ζημιά», λέει στο newsit.gr το θύμα
Άνδρας 6
Χτύπησε άγρια 26χρονη στη μέση του δρόμου στον Κορυδαλλό για να την ληστέψει - Kλεμμένη μηχανή οδηγούσε ο δράστης
Η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο - Κατέθεσε πως ο άγνωστος είναι επικίνδυνος, βρίζει, απειλεί και δεν διστάζει να παρατήσει τα θύματά του ξυλοκοπημένα και αιμόφυρτα
Αστυνομικοί