Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον θάνατο του 8χρονου από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»

Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον θάνατο του 8χρονου από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»

Με αναπνευστική ανεπάρκεια και σηπτικό σοκ έφτασε το 8χρονο αγόρι στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» τα ξημερώματα της Τρίτης (19.12.2023) ενώ ταλαιπωρείτο από υψηλό πυρετό για τουλάχιστον 4 ημέρες, αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου για τον θάνατό του.

Σοκ προκάλεσε νωρίτερα σήμερα (20.12.2023) η είδηση για τον θάνατο του 8χρονου στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, το παιδί βρέθηκε θετικό και σε τεστ για στρεπτόκοκκο, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται στο ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου, το αγόρι έφτασε μαζί με τους γονείς του στις 04:00 τα ξημερώματα της Τρίτης στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, έχοντας αναπνευστική ανεπάρκεια λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού, υψηλό πυρετό και κυκλοφορική καταπληξία στα όρια της σηψαιμίας.

Αν και έγινε ανάνηψη, το παιδί κατέληξε στις 09:44 το πρωί της ίδιας ημέρας. Δεν αναφέρεται πουθενά ο στρεπτόκοκκος και η διενέργεια κάποιου τεστ, ωστόσο το νοσοκομείο τονίζει ότι αναμένονται τα αποτελέσματα «για ανάδειξη πιθανού μικροβιακού παράγοντα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» για τον θάνατο του 8χρονου:

«Αγόρι, 8 ετών, ελληνικής καταγωγής, προσήλθε στην εφημερία στις 18.12.2023, ξημερώματα 19.12.2023, 04:00, στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου, με ΙΧ, συνοδευόμενο από τους γονείς του, από την περιοχή των Δυτικών Προαστίων.

Παρουσίαζε αναπνευστική ανεπάρκεια και κυκλοφορική καταπληξία, σε έδαφος σηπτικού shock με αναφερόμενη εμπύρετη λοίμωξη ανώτερου αναπνευστικού από τετραημέρου.

Έγινε ανάνηψη με υγρά και χορήγηση τριπλού αντιβιοτικού σχήματος στα Εξωτερικά Ιατρεία και εισήχθη άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Διασωληνώθηκε και υποστηρίχθηκε το κυκλοφορικό σύστημα με 3 ινότροπα. Χορηγήθηκε γ-σφαιρίνη. Λίγες ώρες μετά την εισαγωγή στη ΜΕΘ και παρά την εντατική υποστήριξη όλων των συστημάτων, εμφάνισε καρδιακή ανακοπή και κατέληξε στις 09:44. Αναμένονται οι καλλιέργειες βιολογικών υγρών για ανάδειξη πιθανού μικροβιακού παράγοντα.

Θα διενεργηθεί νεκροψία, νεκροτομή».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις