Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Το Κανόνι στην Κέρκυρα: Ο λόγος που πήρε το όνομά της η περιοχή

Το Κανόνι στην Κέρκυρα: Ο λόγος που πήρε το όνομά της η περιοχή

«Κέρκυρα, Κέρκυρα με το Ποντικονήσι…», τραγουδούσε κάποτε η Ρένα Βλαχοπούλου και η αλήθεια είναι πως κατάφερε όντως να ταυτίσει την Κέρκυρα με το Ποντικονήσι, αφού αυτό είναι το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό όταν η συζήτηση πάει σε αυτό το πανέμορφο και αρχοντικό νησί του Ιονίου.

Για να φτάσουμε, όμως, στο Ποντικονήσι, θα πρέπει πρώτα να πάμε σε ένα άλλο σημείο της Κέρκυρας, στο οποίο πήγαν «πρώτοι» οι Γάλλοι το 1798 και το σημάδεψαν για τα πάντα: Ο λόγος, φυσικά, για το θρυλικό Κανόνι…

Η ιστορία έχει καταγράψει το εξής: Την εποχή της Γαλλοκρατίας και συγκεκριμένα το 1798 οι Γάλλοι αποφάσισαν να τοποθετήσουν νότια της Παλαιόπολης μια πυροβολαρχία και ένα κανόνι διασώθηκε και βρίσκεται ακόμη εκεί, αποτελώντας πλέον αξιοθέατο του νησιού.

Σχολεία που κάνουν την 5ήμερη εκδρομή τους, τουρίστες από Ελλάδα ή το εξωτερικό, νεαροί ή πιο μεγάλοι, όλοι όσοι επισκέπτονται την Κέρκυρα πάνε στο Κανόνι και προφανώς υπάρχουν λόγοι γι’ αυτό.

Τη θάλασσα, την εκπληκτική θέα και ειδικά το ηλιοβασίλεμα με τα υπέροχα χρώματα που ειδικά από το Κανόνι προσφέρουν την καλύτερη οπτική, αλλά και τα αεροπλάνα που νομίζεις ότι προσγειώνονται… πάνω σου. Γιατί;

Επειδή στο Κανόνι υπάρχει μια πεζογέφυρα που το συνδέει με την άλλη άκρη της λιμνοθάλασσας.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις