Ελλάδα

Το Newsit στην Τήνο – ΦΩΤΟ

Πιστοί απο όλη την Ελλάδα και όχι μόνο βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας για τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου.

Προσκυνητές όλων των ηλικιών βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στο δρόμο, που ενώνει το λιμάνι με τον εκκλησία της Ευαγγελίστριας, να περιμένουν υπομονετικά την έξοδο της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας από τον ναό και την τελετουργική κάθοδό της στη Χώρα, που θα τους επέτρεπε να περάσουν από κάτω και να λάβουν την ευλογία της.

Υπό τους ήχους των εμβατηρίων που παιάνιζε η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, η εικόνα κατέληξε στην κεντρική εξέδρα της παραλίας.

Ιεράχρες, οι επικεφαλής των τριών όπλων, εκπρόσωποι όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αυτοδιοικητικοί και τοπικοί άρχοντες έψαλαν το «Υπερμάχω», απηύθυναν μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας στους συγκεντρωμένους και αποχώρησαν.

«Μπορούμε όλοι μαζί με εθνική ομοψυχία, ενότητα και αλληλεγγύη να ξεπεράσουμε τις δύσκολες στιγμές και να βάλουμε πάλι την Ελλάδα πρωτοπόρα, δηλαδή στη θέση που της αρμόζει» ήταν το μήνυμα που έστειλε από την Τήνο, όπου βρέθηκε ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μνημονεύοντας την ιστορική επέτειο του τορπιλισμού της Έλλης στο λιμάνι του νησιού κι ευχόμενος στους πιστούς καλή δύναμη και χρόνια πολλά, με την ευκαιρία του Δεκαπενταύγουστου.

«Αυτό που νιώθουμε σήμερα είναι ότι η πατρίδα μας περνάει δύσκολες στιγμές. Οι θυσίες του ελληνικού λαού, όμως, δεν θα πάνε χαμένες, γιατί αντλούμε από την ιστορία μας. Η Ελλάδα είχε και έχει δύο κιβωτούς: τις θρησκευτικές της αξίες και τη δύναμη του ελληνισμού. Και αυτές θα μας βοηθήσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες» σημείωσε ο υπουργός.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΑΣ Μαρεβίνα Κουτσοβασίλη

Διαβάστε

Ο τορπιλισμός της ΕΛΛΗΣ και το θαύμα της Παναγίας

Δεκαπενταύγουστος: Τα έθιμα σε όλη την Ελλάδα!

Τι έγινε το ΕΛΛΗ μετά το τορπιλισμό του; Πουλήθηκε για παλιοσίδερα από Έλληνες!Δείτε το βίντεο 

Αυτές είναι οι εικόνες της Παναγίας που λατρεύουν οι Έλληνες

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ανοίγει ξανά η υπόθεση θανάτου δύο αδερφών από φωτιά στη Ναύπακτο το 2024 - Οι ομοιότητες με την υπόθεση του Κολωνακίου
Είχε θεωρηθεί ότι ο 84χρονος είχε βάλει φωτιά, απελπισμένος με την κατάσταση υγείας της αδερφής του - Οι τοξικολογικές έδειξαν ότι είχε πάρει ηρεμιστικά χωρίς συνταγογράφηση - Εξετάζεται το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας
Περιπολικό
Αγρότες σε ρήξη «έσπασαν» το μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια – Νέα κινητοποίηση με τρακτέρ στην Τρίγλια Χαλκιδικής
Αγρότες που διαφώνησαν, πήραν τα τρακτέρ τους και μεταφέρθηκαν στο μπλόκο της Τρίγλιας, καταγγέλλοντας παρασκηνιακές διεργασίες με την κυβέρνηση του μπλόκου των Πράσινων Φαναριών
Αποχώρηση τρακτέρ από αγρότες της Χαλκιδικής, που συμμετέχουν στο μπλόκο στα "Πράσινα Φανάρια", κοντά στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης 55