Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης σταθερά υψηλά στις διεθνείς κατατάξεις

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης σταθερά υψηλά στις διεθνείς κατατάξεις

Για δωδέκατη χρονιά το Πανεπιστήμιο Κρήτης συμμετείχε στη διεθνή κατάταξη «THE – Young University Rankings» καταλαμβάνοντας την 94η θέση παγκοσμίως και την πρώτη θέση ανάμεσα στα συμμετέχοντα ελληνικά πανεπιστήμια.

Η συγκεκριμένη κατάταξη, αξιολογεί τα νέα πανεπιστήμια μέσα από 13 δείκτες στους τομείς της διδασκαλίας, της έρευνας και του διεθνούς προσανατολισμού τους.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης συμμετείχε για τελευταία χρονιά φέτος στην κατάταξη του «THE – Young University Rankings» και παρά τον αυξημένο αριθμό των πανεπιστημίων που αξιολογήθηκαν φέτος, κατάφερε να συγκαταλέγεται μέσα στα 100 καλύτερα νέα ιδρύματα παγκοσμίως.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης Γιώργος Κοντάκης «το Πανεπιστήμιο Κρήτης σταθερά καταλαμβάνει υψηλή θέση μεταξύ των ελληνικών ιδρυμάτων, στις διεθνείς κατατάξεις και φιλοδοξεί κάθε χρόνο να βελτιώνει τη θέση του», προσθέτοντας ότι «το Πανεπιστήμιο Κρήτης έχει καθιερωθεί μαζί με τα αρχαιότερα πανεπιστήμια της χώρας (όπως το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, το Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ) και βρίσκεται σταθερά στην πρώτη τριάδα ή τετράδα Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων της χώρας και πρώτο στην ελληνική περιφέρεια».

Επιπλέον ο κ. Κοντάκης συμπλήρωσε ότι «αυτό οφείλεται στους ανθρώπους του ΠΚ, στη δουλειά που έχει γίνει τα χρόνια που πέρασαν, αλλά και στην δουλειά που συνεχίζει να γίνεται με το ίδιο πάθος και την ίδια φλόγα, τόσο από το ακαδημαϊκό προσωπικό του ιδρύματος όσο και από τους φοιτητές μας, οι οποίοι διακρίνονται μετά το πέρας των σπουδών τους στην έρευνα τόσο στον ελληνικό όσο και τον διεθνή χώρο».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις