Ελλάδα

Το πιο “creepy” νησάκι της Ελλάδας – Άγιος Φωκάς Μονεμβασιάς

Ο Άγιος Φωκάς Λακωνίας ένα νησάκι που είναι ξεχωριστό όχι για τις παραλίες του και τα κοσμοπολίτικα θέρετρά του.

Το Haanity πετά πάνω από τον Άγιο Φωκά Λακωνίας, ένα νησάκι που είναι ξεχωριστό όχι για τις παραλίες του και τα κοσμοπολίτικα θέρετρά του, αλλά για την απόλυτη σιωπή. Μόνο τα κύματα του Μυρτώου πελάγους που «ξεσπούν» με μανία στις ακτές του ακούγονται σαν βρασμός σε μία απόκοσμη ησυχία. 

Το νησί «κατοικείται» μόνο από …νεκρούς καθώς το μόνο που έχει στο χώμα του είναι ένα νεκροταφείο και ένα εκκλησάκι. 

Κι όμως το σκηνικό όσο “creepy” κι αν είναι, είναι συνάμα και πανέμορφο καθώς ενσωματώνεται στη μαγεία της Λακωνικής φύσης και της παρακείμενης καστροπολιτείας της Μονεμβασιάς. 

Φτάνοντας στον Άγιο Φωκά μπορείτε να κολυμπήσετε στα νερά του Μυρτώου πελάγους απολαμβάνοντας το απέραντο καθαρό γαλάζιο.

Το σίγουρο είναι ότι θα νομίζετε πως βρίσκεστε σε κάποιο νησί του Ιονίου. Στα συν είναι ότι παρά το γεγονός ότι περικλείεται από βράχια, η ίδια δεν είναι γεμάτη βότσαλο όπως άλλες. Αντιθέτως και μέσα στο νερό θα πατήσετε πάνω σε χρυσή άμμο, καλά προστατευμένη από τις καιρικές συνθήκες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η οικιακή βοηθός απειλεί με μήνυση τον 42χρονο που την κατηγορεί για κλοπή στη Γλυφάδα - «Μπορεί να είναι ερωτευμένος μαζί μου»
Μετά από την απειλή της μήνυσης, η γυναίκα έχει κλείσει τα τηλέφωνα της, δεν απαντάει και έχει κλείσει τον έναν από τους δύο λογαριασμούς της στα social media
Η οικιακή βοηθός 1
«Θεωρούμε ότι μπορεί να γίνει επικίνδυνος, δεν αποκλείεται να έβαλε μόνος τον κοριό στο σπίτι του» λέει η οικογένεια του Γιώργου Μαζωνάκη
«Ο Γιώργος στην πραγματικότητα δεν νοσηλευόταν. Όλη μέρα ήταν έξω και πήγαινε στο ψυχιατρείο μόνο για τη διανυκτέρευση» λένε πηγές της οικογένειας για τον εγκλεισμό του τραγουδιστή στο Δρομοκαΐτειο
Ο Γιώργος Μαζωνάκης
2