Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Το πολύχρωμο χωριό στην Κρήτη που έχει μπει σε λίστα με τα ωραιότερα της Ελλάδας

Το πολύχρωμο χωριό στην Κρήτη που έχει μπει σε λίστα με τα ωραιότερα της Ελλάδας

Μικρά, μεγάλα, με περισσότερο ή λιγότερο κόσμο τα ελληνικά χωριά ξεχωρίζουν κυρίως για την αυθεντικότητα και την ιστορία τους. 

Γιατί εκεί μπορεί να γνωρίσεις από πρώτο χέρι την παράδοση, να απολαύσεις ντόπιες συνταγές, να γνωρίσεις φιλόξενους κατοίκους και να έρθεις πιο κοντά με την φύση. Κάποια από αυτά τα χωριά ξεχωρίζουν ακόμη περισσότερο όχι μόνο στα μάτια μας αλλά και σε όσους ξένους επισκέπτες τα γνωρίζουν από κοντά.

Ένα τέτοιο είναι το πολύχρωμο ελληνικό χωριό Αρχάνες που βρίσκεται στην Κρήτη και το οποίο έχει διακριθεί για την ομορφιά του. Το CNN Travel το έχει κατατάξει στη λίστα με τα ωραιότερα ελληνικά χωριά της Ελλάδας. Και όχι άδικα. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους.

Οι όμορφες και αυθεντικές Αρχάνες είναι χτισμένες στα 400 μέτρα υψόμετρο και αποτελούν έναν παραδοσιακό οικισμό που μοιάζει με πολύχρωμο ψηφιδωτό. Αποτέλεσμα της πλούσιας τέχνης του νησιού που έχει αφήσει το αποτύπωμά της σε τέτοια χωριά. 

Αυτή η πολύχρωμη κωμόπολη βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο της κοιλάδας του Γιούχτα. Θα τη βρεις σε απόσταση μόλις 16 χιλιομέτρων από το Ηράκλειο και θα ενθουσιαστείς από το πρώτο λεπτό που θα βρεθείς εκεί. Και όχι μόνο το καλοκαίρι.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις