Δευτέρα, 6 Μαΐ
23oC Αθήνα

Γιατί είμαστε ευγνώμονες που η Αμάλ υπάρχει ανάμεσά μας

Γιατί είμαστε ευγνώμονες που η Αμάλ υπάρχει ανάμεσά μας

Αυτό το κείμενο θα είναι καταιγιστικό σε πληροφορία καθότι αφορά στη σύζυγο του Τζορτζ, Αμάλ Αλαμουντίν που δεν έχει πολύ χρόνο για ξόδεμα. Μακριά από την fast food θηλυκότητα που μυρίζει φτηνό πατσουλί, η 36χρονη που βγήκε αλώβητη ακόμη και από τη συνάντηση της με την τιτανοτεράστια Ελένη Λουκά, είναι μια επαγγελματίας με ατζέντα ισχυρή και ένα θηλυκό που έχει έρθει στον κόσμο τούτο για να κάνει τους άντρες καλύτερους. Να γιατί.

1. Είναι ήδη brand

Η δικηγόρος που το 2013 φιγούραρε στην πρώτη θέση των πιο θελκτικών και δη περιζήτητων νομικών της Βρετανίας, είναι η κόρη μιας από τις πλέον ισχυρες δημοσιογράφους της Μέσης Ανατολής αλλά και μία από τους συνηγόρους του κύριου Wiki, Τζουλιαν Ασανζ. Tαγμένη στους σκοπούς της και υπερασπιζόμενη το “δίκαιο” η Αμαλ είναι μια γυναίκα καθιερωμένη στον κύκλο της, ένα πλάσμα με καπμπύλες που δεν περιμένει από κανέναν να την αναδείξει, οπότε δεν πρόκειται να είναι ποτέ φορτική, απαιτητική, μικροπρεπής ή/και βλάχα. Υπέροχα.

2. Είναι πολυπολιτισμική

Γόνος στικής οικογένειας (duh) η 36χρονη Λιβανέζα έχει αέρα κοσμοπολίτικο. Eαν προσέξεις την εικόνας της, στο βλέμα της διακρίνεται το πάθος της Μεσης Ανατολής, στο πνεύμα της ο τσαμπουκάς μιας αμερικανικής ανεξαρτησίας κάνει γιορτή και στους τρόπους της η κομψότητα μιας παλιάς Ευρώπης που αξίζει να την επαναπατρίσουμε σαν άλλα Μάρμαρα δίνει το παρόν. Ένα κοκτέιλ ποιοτήτων που εξασφαλίζει εγρήγορση και πάθος σαν άλλο Ανοιχτο Πανεπιστήμιο Αρρένων από το ποίο δεν θα θέλαμε να αποφοιτήσουμε ποτέ.

3. Είναι κυκλοφορίσιμη

Χαρακτηρισμός ίσως υποτιμητικός για την ΑΑ περίπτωση που εξετάζουμε αλλά ας είναι. Η Αμάλ είναι μια γυναίκα τόσο επώδυνα Αlpha που έχει ήδη τσάντα σχεδιασμένη για αυτήν, έχει ήδη προκαλέσει το φθόνο της Κέιτ Μίντλτον καθώς το Οσκαρ Ντε Λα Ρέντα νυφικό της έσβησε από το θυμικό όλων την πριγκιπική γαμήλια εμφάνιση της τελευταίας κάποια χρόνια πριν, και έχει αποφασίσει να κάνει ξανά τάση το γείσο της Αλέξις Κάρινγκτον Κόλμπι Όουεν Ντέξτερ χωρίς το δηλητήριο που συχνά πυκνά έσταζε. Με άλλα λόγια, και με διχαλωτή παντόφλα να την συνοδέψεις (σσ. κάτι που ειλικρινά απεύχομαι), κανείς δεν θα σε προσέξει, διαπίστωση ανακουφιστική αν μη τι άλλο. Ευχαριστούμε.

4. Είναι αντικείμενο φθόνου/θαυμασμού

Οι ομόφυλες της την ξεκοκακαλίζουν σε κάθε της εμφάνιση, κίνηση, βλέμα και πετάρισμα των στιλπνών βλεφαρίδων της. Πρότυπο δυσθεώρητο για πολλές η Αμάλ κάνει τις γυναίκες να τη ζηλεύουν και να τη θαυμάζουν, να θέλουν να είναι αυτή αλλά να μην μπορούν, να σβήνουν μπροστά της και να αναγκάζονται να ρίξουν ένα βλέμμα στον άντρα πίσω από τη γυναίκα που προφανώς έχει μεγάλα cojones για να την έχει σύντροφο ζωής του. Οπότε πάλι κερδισμένοι είμαστε. Ευχαριστούμε δισάκις.

5. Είναι λογισμικό αναβάθμισης

Και μάλιστα με απίθανα-χυτά-κάτω-άκρα-που-απαιτούμε-να-τα-επιδεικνύει-με-τουαλέτες-που-φέρουν-σκισίματα-τέλος! Η Αμάλ Κλούνεϊ σιωπηλά, σθεναρά, χωρίς φλυαρίες, χωρίς συνεντεύξεις, χωρίς selfies και λοιπά ναρκισιστικά σύνδρομα των μικρών ανθρώπων έγινε το κορίτσι που έκανε τον πλέον περιζήτητο εργένη του Χόλιγουντ να ατιμάσει το λόγο του και να παντρευτεί για δεύτερη φορά. Γάτος με πέταλα, ο γκριζομάλλης ηθοποιός που τούδε και στο εξής θα απαντάει και στο “Ο Κύριος Της Κυρίας” με χαρά, είδε στη γυναίκα που έχει συνεργαστεί με τον Κόφι Αναν -ναι, και τα Ηνωμένα Έθνη χάζεψαν τις γόβες της- την ευκαιρία να σβήσει το αμαρτωλό παρελθόν του -τότε που έσερνε σε πορφυρά χαλιά εξαιρετικά επιμελημένες γλάστρες δειγματίζοντας το φυτώριο στη λίμνη Κόμο που προφανώς διατηρούσε πριν ο Λίβανος φωλιάσει στην καρδιά του. Με την Αμαλ ο Τζορτζ αναβάθμισε το προφίλ του σαν Alpha Man του 21ου αιώνα με τον ίδιο τρόπο που θα έπρεπε το iOS8 να βελτιώσει τη λειτουργικότητα του smartphone σου. Θα έπρεπε, ναι ξέρω…

6. Είναι στρατηγική επένδυση

Καθόλου αφημένη στην τύχη, σαν να ήρθε μοίρα τσαντισμένη στο πλάι του και του έχωσε απίθανα κροσέ για να συνέλθει, η επιλογή του Τζορτζ Αλαμουντίν να παντρευτεί στη Βενετία την 36χρονη με δεινή ικανότητα στο δικολογείν είναι μέγιστης σημασίας και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί, κυρίως να παραδειγματίσει. Με το βλέμα του να αληθωρίζει προς το Καπιτώλιο και την πολιτική να είναι το επόμενο γήπεδο όπου ο Γεώργιος θα δοκιμάσει την ευγλωτία και γοητεία του, η Αμαλ μοιάζει ιδανικός άσος στο μανίκι του αφού το πολιτικοποιημένο της παρελθόν θα τον εμπνεύσει, το πνεύμα της θα τον εκπαιδεύσει και το βλέμα της προφανώς θα τον κρατήσει ξάγρυπνο τα βράδια γιατί ναι, η Αμαλ δεν είναι ούτε Αλαμουντίν, ούτε Κλούνει. Είναι το πρότυπο μιας γυναίκας που αξίζει στον άντρα του 21ου αιώνα που έχει συμβιβαστεί με τη μοίρα του. Να γίνεται καλύτερος -ακόμη και στη σκιά της.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε