Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

To προφίλ του μανιακού με το μαύρο τζιπ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο πυροβολητής ανθρώπων αγνώστων και τυχαίων αξιολογείται ψυχιατρικά εντελώς διαφορετικά

από τον πυροβολητή ανθρώπων γνωστών, με τους οποίους δηλαδή συμβαίνει να συνδέεται συγγενικά, ερωτικά, επαγγελματικά ή κοινωνικά. 

Στην περίπτωση του πυροβολητή των αγνώστων και τυχαίων ανθρώπινων στόχων αποκλείονται, όπως άλλωστε είναι φυσικό, τα κίνητρα της οικονομικής διαφοράς, της ερωτικής ζηλοτυπίας, της προσβολής της τιμής, της βεντέτας μεταξύ οικογενειών ή συμμοριών και ο κάθε είδους άλλος ανταγωνισμός και ο εξ αυτού θυμός ή βρασμός.

Στην περίπτωση του πυροβολητή των αγνώστων και τυχαίων ανθρώπων απομένουν δύο ενδεχόμενα. Η ψυχική νόσος και η διαταραγμένη προσωπικότητα. Η ψυχική νόσος θα πρέπει να είναι του τύπου της παρανοϊκής ψύχωσης, όπου ο δράστης ρίχνει σφαίρες εναντίον ατόμων, τα οποία στο παραλήρημά του αντιπροσωπεύουν εχθρούς ή πράκτορες εχθρών και τον απειλούν.

Η διαταραγμένη προσωπικότητα είναι η αντικοινωνική ή – με άλλη παλαιότερη διατύπωση – η ψυχανώμαλη, που εξασφαλίζει ικανοποίηση όταν εκτελεί ανθρώπους, περίπου όπως εξασφαλίζουν ικανοποίηση οι υγιείς και συνηθισμένοι καθώς βλέπουν ποδόσφαιρο.

 

 

 

Μανώλης Μυλωνάκης

                                                                                                                     Ψυχίατρος 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε