Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναζητά ξενοδοχεία για στέγαση προσφύγων

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναζητά ξενοδοχεία για στέγαση προσφύγων

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν σχετική δήλωση ενδιαφέροντος, προκειμένου να διερευνηθεί η διαθεσιμότητα ακινήτων για τη στέγαση των προσφύγων.

Να μισθώσει τουριστικά καταλύματα ή και συγκροτήματα σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας -πλην Βορείου και Νοτίου Αιγαίου- για τη στέγαση αιτούντων ασύλου – αποφάσισε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η πρόταση είχε πέσει στο τραπέζι και κατά την σύσκεψη του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τους Περιφερειάρχες, οι οποίοι ομόφωνα συμφώνησαν να προσφέρουν χείρα βοηθείας για την αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στα νησιά.

Σύμφωνα με την προδημοσίευση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, “οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν σχετική δήλωση ενδιαφέροντος, προκειμένου να διερευνηθεί η διαθεσιμότητα ακινήτων”.

Τα ακίνητα -πάντα κατά την ίδια πρόσκληση ενδιαφέροντος- πρέπει:

  • να έχουν δυναμικότητα τουλάχιστον 20 κλινών,
  • να είναι έτοιμα προς χρήση και
  • να έχουν άδεια λειτουργίας σε ισχύ. Επίσης,
  • να βρίσκονται σε όλη την επικράτεια εκτός από τις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Ως ανώτατο όριο τιμής μονάδος ορίζονται τα δώδεκα ευρώ ανά ωφελούμενο ανά ημέρα διαμονής χωρίς Φ.Π.Α.

“Η εκδήλωση ενδιαφέροντος γίνεται αποκλειστικά με την υποβολή σχετικού αιτήματος στην πλατφόρμα του ΕΣΗΔΗΣ (www.promitheus.gr), μετά τη σχετική ανάρτηση της οριστικής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος”, καταλήγει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις