Ελλάδα

Το υπουργείο Εργασίας… κατέβασε ρολά σε 35.000 συμβασιούχους!

Στο δρόμο για να μην μείνουν κυριολεκτικά στο δρόμο κατέβηκαν οι συμβασιούχοι. Είναι 35.000 πανελλαδικά οι εργαζόμενοι με συμβάσεις που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κατέβηκαν στο δρόμο να διαμαρτυρηθούν, όμως στο υπουργείο Εργασίας όπου συγκεντρώθηκαν δόθηκε εντολή να κατέβουν τα ρολά. Είναι άνθρωποι νέοι, οικογενειάρχες, άνθρωποι που προέρχονται από κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες και διεκδικούν το δικαίωμα στην εργασία όπως όλοι οι υπόλοιποι.


Όπως λέει στο newsit.gr η Σταυρούλα Βερούκη αμείβονται με μόλις 490 ευρώ, δεν αναγνωρίζονται οι σπουδές τους, δεν έχουν τα δικαιώματα άλλων εργαζόμενων και ας υπηρετούν σε καίριες θέσεις όπως τα κοινωνικά προγράμματα ή η καθαριότητα και η κοινωνική πρόνοια. Όλοι κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο καθώς τα προγράμματα αυτά λήγουν και δεν υπάρχει καμία διασφάλιση ότι θα βρεθούν οι πόροι για να συνεχιστούν.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ραντεβού στην Άνω Γλυφάδα για την οδική ασφάλεια
Το πρωί του Σαββάτου 6 Ιουνίου, ο Σύλλογος Γονέων του 5ου Δημοτικού σχολείου Γλυφάδας, σε συνεργασία με το «StAr, Ίδρυμα Άρη Σταθάκη για την Οδική Ασφάλεια» μας προσκαλούν στην 1η ημερίδα Οδικής Ασφάλειας
Child with rucksack riding on bikes in the park near school. Pupil with backpack outdoors.
Άγριος ξυλοδαρμός οδηγού λεωφορείου στο Ίλιον μετά από σύγκρουση με μηχανάκι - «Κατέβηκα και άρχισε να μου ρίχνει μπουνιές»
Μέσα σε λίγα λεπτά, έφτασε το περιπολικό της αστυνομίας καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε τον τραυματία στο νοσοκομείο ΚΑΤ, ενώ ο οδηγός της μοτοσυκλέτας συνελήφθη
Ίλιον