Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Τοκετοί με ειδικές στολές κι εξοπλισμό! Αυτοψία της Τατιάνας Στεφανίδου στην μαιευτική κλινική του Αττικόν (video)

Τοκετοί με ειδικές στολές κι εξοπλισμό! Αυτοψία της Τατιάνας Στεφανίδου στην μαιευτική κλινική του Αττικόν (video)

Μέσα στην “μαυρίλα” που έχει απλώσει στην Ελλάδα και σ’ όλο τον κόσμο ο κορονοϊός, το κλάμα ενός μωρού που γεννήθηκε από μητέρα θετική στον ιό είναι αρκετό για να μας θυμίσει ότι η ελπίδα είναι ζωντανή.

Σήμερα ήρθε στον κόσμο το τρίτο μωρό γυναίκας που προσβλήθηκε από τον κορονοϊό. Η 35χρονη μητέρα παραπέμφθηκε στο «Αττικόν» που είναι Νοσοκομείο αναφοράς για τη νόσο COVID-19 από την Β’ Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του ΕΚΠΑ στο Αρεταιείο.

Εκεί βρέθηκε και η κάμερα του ΣΚΑΙ με την Τατιάνα Στεφανίδου, που μίλησε με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.

“Θέλει πολύ να πάρει το μωρό στην αγκαλιά, αλλά δυστυχώς δεν πρέπει”, λέει η Διευθύντρια της Μαιευτικής Κλινικής , περιγράφοντας ότι το προσωπικό έδειξε το μωρό στην μητέρα του από απόσταση, λόγω των “ειδικών συνθηκών”.

Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό που βρίσκονταν στην αίθουσα του τοκετού, ήταν ντυμένοι με τις ειδικές στολές. “Μοιάζουμε με αστροναύτες”, λέει χαρακτηριστικά η προϊσταμένη μαία. “Αλλά προσπαθούμε και να το διακωμωδήσουμε όλο αυτό, για να αισθανθεί η μητέρα λίγο πιό χαλαρή”.

Ενδεικτικό είναι και το γεγονός ότι όλη η ομάδα που βρίσκεται στο χειρουργείο φοράει ειδική στολή και τριπλά γάντια! 

Η ούτως ή άλλως λεπτή επέμβαση, γεμίζει με άγχος το προσωπικό του νοσοκομείου, ειδικά κάτω από τις συνθήκες που γίνεται.

“Το πρώτο άγχος φεύγει όταν ακούμε το κλάμα του μωρού και το τελευταίο μόλις βγάλεις και το τελευταίο εξάρτημα της στολής”, αναφέρει ο μαιευτήρας.

Η Τατιάνα Στεφανίδου μίλησε και με μια ετοιμόγεννη γυναίκα, που θα φέρει στον κόσμο ένα κοριτσάκι, που παραδέχθηκε πως το άγχος της ήταν μεγάλο, όμως το προσωπικό του νοσοκομείου είναι ενημερωμένο και εξοπλισμένο, γεγονός που έκανε και την ίδια να αποβάλλει το άγχος της.

Δείτε το βίντεο από την αυτοψία της Τατιάνας Στεφανίδου στην μαιευτική κλινική του νοσοκομείου “Αττικόν”:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις