Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Τόλης Βοσκόπουλος – 60 χρόνια: Η ζωή – Το τραγούδι – Ο έρωτας! [pics] – video

Τόλης Βοσκόπουλος – 60 χρόνια: Η ζωή – Το τραγούδι – Ο έρωτας! [pics] – video

Ο Τόλης Βοσκόπουλος συμπληρώνει 60 χρόνια στο τραγούδι. Σήμερα Κυριακή (30.09.2018) ο αγαπημένος καλλιτέχνης επρόκειτο να δώσει μία και μοναδική συναυλία στο Ηρώδειο (21:00) στη σκηνή του οποίου θα εμφανιζόταν για πρώτη φορά. Λόγω… “Ζορμπά”, όμως, η συναυλία ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή.

Τιμώντας τον Τόλη Βοσκόπουλο, το Newsit.gr κάνει μία αναδρομή στη ζωή και θυμίζει τη μουσική διαδρομή του άρχοντα της πίστας. Χόρεψε μαζί μου απόψε, λέει ο Τόλης Βοσκόπουλος! Πράγματι, εδώ κι 60 χρόνια οι Έλληνες και οι Ελληνίδες ερωτεύονται με τα τραγούδια του, συγκινούνται με τη φωνή του και λαχταρούν κάθε φορά να τον απολαύσουν. Είναι μία ερωτική σχέση έξι δεκαετιών και δεν πρόκειται να σταματήσει ποτέ.

Σήμερα ο Τόλης Βοσκόπουλος ήθελε να γιορτάσει τα 60 χρόνια στο τραγούδι και ήθελε να δώσει μία μοναδική απ’ όλες τις πλευρές συναυλία στο Ηρώδειο.

Με αφορμή αυτό το ραντεβού, το Newsit.gr ταξιδεύει στο χρόνο και θυμάται τους σταθμούς της ζωής και της καριέρας του άρχοντα του ελληνικού τραγουδιού.

Η Κοκκινιά του ’40 – η πρώτη ανατολή του Τόλη

Στις 26 Ιουλίου 1940 βλέπει το φως ο Τόλης Βοσκόπουλος στην Κοκκινιά του Πειραιά. Είναι το 12ο παιδί της οικογένειας και το μοναδικό αγόρι, αφού έχει 11 αδελφές. Πρωτοεμφανίζεται στο θέατρο το 1958, σε ηλικία 18 ετών και πέντε χρόνια αργότερα, το 1963, πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο. Γιατί ο νεαρός από την Κοκκινιά έχει γοητευτική εμφάνιση και καλλιτεχνική φλέβα, που ξεδιπλώνεται αρχικά στην μεγάλη οθόνη.

Ζωή σαν παραμύθι στον αστερισμό του Έρωτα

Στην ιστορία έχει μείνει το ειδύλλιο του Τόλη Βοσκόπουλου τη δεκαετία του ’60, με την Δούκισσα, που ήταν η παρτενέρ του στο πάλκο, αλλά και στις πρώτες εμφανίσεις του στο σινεμά.

Τέλη του ’60 αρχές του ’70 η σχέση του Τόλη Βοσκόπουλου με την Ζωή Λάσκαρη είναι πρωτοσέλιδο σε όλα τα περιοδικά και τις εφημερίδες. Το ενδιαφέρον του κόσμου στο κατακόρυφο κι ο σκηνοθέτης Γιάννης Δαλιανίδης ετοιμάζει για το λαμπερό ζευγάρι το θρυλικό μιούζικαλ Εραστές του Ονείρου (1972).

Και ένα και δύο και τρία και τέσσερα δακτυλίδια

Ο έρωτας για τη γυναίκα δεν γνωρίζει όρια στη ζωή του σπουδαίου καλλιτέχνη. Τα πάθη είναι μία καθημερινότητα και παράλληλα το αναγκαίο καύσιμο για την επαγγελματική επιτυχία. Οι συμβάσεις είναι για να ξεπερνιούνται κι ο Τόλης Βοσκόπουλος το εφαρμόζει στην προσωπική του ζωή επανειλημμένως. Κάνει τέσσερις γάμους. Παντρεύεται πρώτα την ηθοποιό Στέλλα Στρατηγού το 1960 και μένουν μαζί έως το 1965. Ύστερα έρχεται ο γάμος με την σταρ του τραγουδιού, Μαρινέλλα, το 1973. Το 1981 το ζευγάρι επιλέγει διαφορετικούς δρόμους κι ο Τόλης Βοσκόπουλος νυμφεύεται την Τζούλια Παπαδημητρίου το 1990. Στα μέσα της δεκαετίας του ’90 χωρίζουν, καθώς έχουν αγεφύρωτες διαφορές.

Τζούλια Παπαδημητρίου

Άντζελα Γκερέκου: Έρωτας ζωής με την πρώτη ματιά

Το 1996 στις 2 Αυγούστου στην Κέρκυρα ο Τόλης Βοσκόπουλος και η πανέμορφη ηθοποιός και πολιτικός Άντζελα Γκερέκου επισφραγίζουν τον έρωτά τους με τα ιερά δεσμά του γάμου. Καρπός της σχέσης τους είναι η Μαρία, που έρχεται στον κόσμο το 2001.

Ο Τόλης και η Άντζελα

Ο Τόλης, η Άντζελα και η μικρή Μαρία Βοσκοπούλου
Η οικογένεια Βοσκοπούλου σε ένα τρυφερό στιγμιότυπο
Τόλης και Μαρία

Τόλης Βοσκόπουλος: Ο Πρίγκιπας της Δισκογραφίας και η πρώτη μεγάλη επιτυχία

Με πρώτο βήμα το σινεμά και τις αισθηματικές ταινίες της ασπρόμαυρης οθόνης, δεν αργεί να γίνει και το δεύτερο. Ο Τόλης Βοσκόπουλος μπαίνει στη δισκογραφία με το τραγούδι Βήμα – Βήμα (1962) του Λυκούργου Μαρκέα. Η αρχή γίνεται και η πορεία ενός ιδιαίτερου και χαρισματικού τραγουδιστή προς την κορυφή, ξεκινά.

Η καθιέρωση έρχεται με την Αγωνία (1968) του Γιώργου Ζαμπέτα. Ξεπερνάει τις 300.000 πωλήσεις, αριθμός πρωτοφανής εκείνη την εποχή.

https://youtu.be/KmM96r9_KeM

Ο δρόμος της αναγνώρισης ανοίγει διάπλατα και ο Τόλης Βοσκόπουλος γίνεται περιζήτητος στο χώρο του πενταγράμμου. Μετά τον Γ. Ζαμπέτα, ερμηνεύει με τον δικό του μοναδικό τρόπο και κάνει τεράστιες επιτυχίες τραγούδια των μεγαλύτερων συνθετών.

Η μία επιτυχία ακολουθεί την άλλη! Σαν της Γαρδένιας τον Ανθό (1968) μία σύνθεση του Ζακ Ιακωβίδη και μία αξεπέραστη ερμηνεία από τον Τόλη Βοσκόπουλο σε δίσκο 45 στροφών

Ακολουθεί ο Μίμης Πλέσσας, που δίνει στον Τόλη Βοσκόπουλο το Δε με Νοιάζει

Ο Μίμης Πλέσσας γράφει Γλυκά Πονούσε το Μαχαίρι (1970) και ο Τόλης Βοσκόπουλος το απογειώνει…

Ο έρωτας τον καιρό των τσιγγάνων και ο Τόλης Βοσκόπουλος εμφανίζεται ξανά στη μεγάλη οθόνη και τραγουδά Αδέλφια μου Αλήτες Πουλιά (1971)

Ο Γιώργος Χατζηνάσιος και ο Τόλης Βοσκόπουλος συνεργάζονται και κερδίζουν με το Στοιχηματίζω (1972)

Αυτή τη φορά ο Τόλης Βοσκόπουλος γράφει τη μουσική και η μοναδική Τζένη Βάνου ερμηνεύει: Αγόρι μου (1973)

Ο Τόλης Βοσκόπουλος κρατάει πάλι το μικρόφωνο και κάνει σουξέ το Ας είμαστε ρεαλισταί (1973) του Γιώργου Κατσαρού

Βοσκόπουλος – Μαρινέλλα

Ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για το ελληνικό τραγούδι αποτελεί η συνεύρεση στο πάλκο τη δεκαετία του ’70, των δύο μεγαλύτερων εκπροσώπων του. Ο Τόλης Βοσκόπουλος και η Μαρινέλλα με τις κοινές τους εμφανίσεις πυρπολούν τις αθηναϊκές νύχτες και το κοινό απολαμβάνει, ζωντανά, το καλύτερο ντουέτο ever!

Εγώ κι Εσύ! (1974)

Μία αισθαντική Μαρινέλλα κι ένας εξίσου ερωτικός Τόλης Βοσκόπουλος λένε μαζί, συγκλονιστικά, Σ’ Αγαπώ (1976)

Και αν κάποιος αντιστεκόταν ακόμη στον Βοσκόπουλο, ο Τόλης αποκρίνεται Ρώτησε να Μάθεις (1975). Συμφωνεί και η Μαρινέλλα που κάνει δεύτερη φωνή

Όταν Τραγουδώ (1976) ο νέος δίσκος του Βοσκόπουλου όπου ακούγεται η ανεπανάληπτη επιτυχία Εγώ Αγαπώ Μία

Σμυρνέικα και Λαϊκά (1976) και η ελληνική δισκογραφία υποδέχεται έναν διαφορετικό Βοσκόπουλο, πάντοτε βέβαια ερωτικό αφού υπόσχεται… Δεν θα Κοιμηθείς Απόψε

Η δεκαετία του ’70 πλησιάζει προς το τέλος και ο Τόλης Βοσκόπουλος την αποχαιρετά με την αυτοπεποίθηση του κορυφαίου, του μοναδικού, του πιο αγαπημένου καλλιτέχνη της Ελλάδας. Ανταποδίδει την αγάπη του κόσμου με την επιτυχία Είναι το Κάτι που Μένει (1977), μία σύνθεση του Νίκου Καρβέλα.

https://youtu.be/WtHjKkPkhAo

Νοσταλγία, παρελθόν, πεπρωμένο, ο Τόλης Βοσκόπουλος με μία υπέροχη ερμηνεία σε μουσική δική του: Οι Αναμνήσεις Ξαναγυρίζουν (1977) Ένα τραγούδι που πρωτακούστηκε από τη φωνή της Δούκισσας στον κινηματογράφο (1967)

Έρχεται η ώρα για μία αλλαγή μουσικού ύφους, σε στυλ καμπαρέ και ντίσκο. Γιατί; Επειδή ο Βοσκόπουλος είναι ο Τόλης που ζει στην εποχή του και επειδή δεν ξεχνά την αφετηρία του. Δηλ. ηθοποιός αλλά και τραγουδιστής. Λέει, λοιπόν, ιδανικά Τραγούδα Θεατρίνε (1978)

Στη στροφή της δεκαετίας του ’80 ο Τόλης δείχνει νέες ερμηνευτικές δυνατότητες, νέες διαδρομές και με την διαχρονική ευαισθησία που τον χαρακτηρίζει ακούγεται Μέρα, Νύχτα, Παντού (1979)

Νέα δεκαετία, νέα σελίδα στη ζωή για τον Βοσκόπουλο! Νέος δίσκος με δυνατές, αντρίκιες ερμηνείες βαθιά από τη ψυχή – Κοίτα Γελάω κι ας Πονάω (1980)

https://youtu.be/Gyobnz7ClLM

Ο νταλκάς γίνεται σύντροφος που περιμένει μία νέα ανατολή, έναν καινούργιο έρωτα για να μην είναι η Καρδιά μου Μόνη (1981) – Τραγούδι καρπός μίας συνεργασίας κορυφής: Ερμηνεία Τόλης Βοσκόπουλος – Στίχοι και μουσική Γιάννης Πάριος.

Ένας υπέροχος Βοσκόπουλος μεγαλουργεί για κάποιον προδομένο έρωτα σε ένα τραγούδι που ξεχειλίζει συναισθήματα και οι πληγές είναι ακόμα ανοιχτές: Δεν Θέλω να Θυμάμαι (1982)

Συγκλονιστική ερμηνεία από έναν Βοσκόπουλο πιο ώριμο από ποτέ! Η φωνή του παραδίδεται στον έρωτα και κάνει τα πάντα για να τον κρατήσει. Είσαι δικιά μου (1983)

Πίσω στη δεκαετία του ’60 ταξιδεύει ο Τόλης Βοσκόπουλος για να φέρει στο σήμερα τον αρτίστα του μπουζουκιού Μανόλη Χιώτη και τα περίφημα μάμπο του: Περασμένες μου Αγάπες (1984)

Και τότε και Τώρα (1985) Τόλης Βοσκόπουλος, ο πρίγκιπας του λαϊκού τραγουδιού, ο άρχοντας της πίστας τα δίνει όλα

Έρωτας, προδοσία, χωρισμός παίρνουν άλλες, γήινες, διαστάσεις με τη φωνή του Βοσκόπουλου κι εδώ δεν χωράνε Αμέτρητα Γιατί (1986)

Ένα ανεπανάληπτο ζεϊμπέκικο έγραψε ο Κώστας Καράλης και ερμήνευσε ο Ανεπανάληπτος Τόλης Βοσκόπουλος (1986)

Δεν υπάρχουν λόγια για τον έρωτα, τον πόθο, το πάθος. Μόνο το τραγούδι μπορεί να τα εκφράσει. Και ο ιδανικός να υμνήσει την ένωση δύο ερωτευμένων, το Ατέλειωτο Ταξίδι (1987) είναι ο Τόλης Βοσκόπουλος

Τόλης Βοσκόπουλος και Μάριος Τόκας εμπνέονται από μία αναδυόμενη Αφροδίτη και προσφέρουν το γλυκύτατο Στάζεις Έρωτα (1991)

Κεντάει στην πίστα και βάζει φωτιά στη νύχτα ο ένας και μοναδικός Τόλης Βοσκόπουλος και προειδοποιεί Έχασες για Πάντα τον Αλήτη σου (1992)

Μόνο εσύ Τόλη μπορείς να βρεις το σφυγμό της καρδιάς! Το κάνεις με επιτυχία εδώ και 60 χρόνια και δίκαια λοιπόν λες Μόνο Εγώ!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις