Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Τόλης Βοσκόπουλος: «Εγώ είμαι αρσενικό και δεν συμβιβάζομαι» – Η ξεχασμένη περιπέτεια που απασχόλησε τη χώρα

Τόλης Βοσκόπουλος: «Εγώ είμαι αρσενικό και δεν συμβιβάζομαι» – Η ξεχασμένη περιπέτεια που απασχόλησε τη χώρα

Ο Τόλης Βοσκόπουλος βάδισε στη ζωή και στη μουσική με τον τρόπου που ήθελε. Αντισυμβατικός και ντόμπρος. Ευαίσθητος και κάποιες φορές σκληρός. Αποφασισμένος για μάχες που έκανε τα πάντα για να κερδίσει. Ο καλλιτέχνης που δεν μάσαγε τα λόγια τους μπροστά στις κάμερες, ακόμα και στο εδώλιο όταν βρέθηκε πριν από περίπου 40 χρόνια…

Ήταν 15 Μαΐου του 1982. Στις εφημερίδες όλης της χώρας φιγούραρε ως πρώτη είδηση η σύλληψη δύο εκ των μεγαλύτερων λαϊκών ονομάτων της εποχής. Ο Σταμάτης Κόκοτας και ο Τόλης Βοσκόπουλος, μετά από έφοδο της αστυνομίας στα σπίτια τους συνελήφθησαν για παράνομη οπλοκατοχή και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα.

“Κατά τη έρευνα στα σπίτια των τραγουδιστών (στην Κηφισιά και στην Γλυφάδα), οι αστυνομικοί βρήκαν τα πιστόλια μόνο. Ο μεν Βοσκόπουλος το είχε φυλαγμένο σε κάποιο συρτάρι, ο δε Κόκοτας στο χρηματοκιβώτιό του”. Απαντώντας σε ερωτήσεις του εισαγγελέα, παρουσία των δικηγόρων τους, δικαιολογήθηκαν για τα δύο “Μάγκνουμ Σπέσιαλ” που βρέθηκαν, λέγοντας ότι “Μετά τα όσα γίνονται εις βάρος μας, κινδυνεύουμε. Γι’ αυτό και οπλοφορούμε”.

Η εφημερίδα Απογευματινή έγραφε τότε: “Πριν από ενάμιση χρόνο δυο μασκοφόροι λήστεψαν τον Κόκοτα και του πήραν περίπου 1 εκατομμύριο δραχμές, ενώ τόσο αυτός όσο και ο κύριος Βοσκόπουλος έχουν απειληθεί από “νονούς” της νύχτας και μερικές φορές έχουν υποκύψει σε εκβιασμούς. Ο Βοσκόπουλος είπε ότι αγόρασε το πιστόλι από τον θυρωρό του Κέντρου, όπου τραγουδούσε, αντί 60.000 δραχμών”.

Την Παρασκευή 25 Ιουνίου 1982, τα Νέα έγραφαν ότι οι δύο καλλιτέχνες τελικά αθωώθηκαν. “Στο μεταξύ χρονικό διάστημα οι δύο γνωστοί λαϊκοί τραγουδιστές φρόντισαν και πήραν άδειες οπλοφορίας τις οποίες έδειξαν (με τους δικηγόρους τους) στο δικαστήριο. Τα όπλα όμως δεν τους τα έδωσαν. Δεν πειράζει θα πάρουμε άλλα, είπε ο δικηγόρος του Κόκοτα”

Click4more: Πέθανε ο Τόλης Βοσκόπουλος

«Εγώ δεν φοβάμαι κανέναν αλλά πρέπει να οπλοφορώ» είχε πει μεταξύ άλλων ο Τόλης Βοσκόπουλος για να συνεχίσει: «Δυστυχώς έτσι όπως έχει γίνει η κοινωνία μας πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα. Δεχόμαστε απειλές και πρέπει να παίρνουμε τα μέτρα μας»

Ο Τόλης Βοσκόπουλος συνέχιζε να μιλάει καθαρά και ξάστερα και τα επόμενα χρόνια. Με το δικό του ύφος ακόμα και μπροστά στις κάμερες. Αξέχαστες έχουν μείνει οι δηλώσεις που έκανε μέσα στο νυχτερινό κέντρο που εμφανιζόταν το 2000 όταν τον πλησίασαν οι δημοσιογράφοι για ερωτήσεις…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις