Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Τόλης Βοσκόπουλος: Το σκάνδαλο με την «κόρη» του που τον σημάδεψε

Τόλης Βοσκόπουλος: Το σκάνδαλο με την «κόρη» του που τον σημάδεψε

O «πρίγκιπας του ελληνικού τραγουδιού», Τόλης Βοσκόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 ετών. Ο ίδιος είχε απασχολήσει αρκετές φορές τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όχι μόνο για τα τραγούδια του, αλλά και για την προσωπική του ζωή. 

Ο Τόλης Βοσκόπουλος είχε κάνει τέσσερις γάμους και είχε αποκτήσει μια κόρη με την Άντζελα Γκερέκου. Ωστόσο, μόλις τον Απρίλιο ο Άρειος Πάγος απεφάνθη πως η πρώτη κόρη του, Χαρά, που απέκτησε με τη Τζούλια Παπαδημητρίου δεν είναι στην πραγματικότητα βιολογική του κόρη αλλά φαίνεται να γεννήθηκε έπειτα από «τεχνητή γονιμοποίηση με ξένο σπερματοζωάριο αγνώστου άνδρα».

Στην πραγματικότητα με αυτό τον τρόπο επικυρώθηκε σειρά προηγούμενων δικαστικών αποφάσεων. Ο ίδιος είχε ζητήσει μέσω δικηγόρου να γίνει εξέταση DNA στην 35χρονη σήμερα Χαρά. Ωστόσο, η Χαρά δεν προσήλθε σε κανένα από τα οριζόμενα από τη δικαιοσύνη ραντεβού για εξέταση DNA.

Το Εφετείο Αθηνών κήρυξε άκυρη την 12773/11-2-1986 πράξη εκούσιας αναγνώρισης της Χαράς. Οι δικαστές δέχτηκαν ότι ο Τόλης Βοσκόπουλος παραπλανήθηκε όταν υπέγραφε την πράξη αναγνώρισης του παιδιού του. Ως αποτέλεσμα η Χαρά έχασε το δικαίωμα της διατροφής.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το 1984 ο Τόλης Βοσκόπουλος γνώρισε την Τζούλια Παπαδημητρίου με την οποία άρχισαν να ζουν μαζί το 1985. Στις 8 Φεβρουαρίου του 1986 γεννήθηκε η Χαρά εκτός γάμου και ο γνωστός τραγουδιστής έσπευσε να αναγνωρίζει την – μέχρι τότε – μοναχοκόρη του. Το 1990 Τζούλια και Τόλης παντρεύονται, ενώ έξι χρόνια μετά χωρίζουν.

Το 2005 η αδερφή του τραγουδιστή, Γαρυφαλιά (Γκάρυ) Βοσκοπούλου, του αποκάλυψε πως η Χαρά δεν είναι κόρη του και ο ίδιος ξεκίνησε άμεσα τον δικαστικό αγώνα. Ορίστηκαν τρία ραντεβού όπου η Χαρά θα έπρεπε να παρουσιαστεί σε ιατρείο για την απαραίτητη εξέταση DNA, ωστόσο δεν πήγε ποτέ. 

Η υπόθεση έληξε τελικά λίγους μήνες πριν από το θάνατο του μεγάλου τραγουδιστή με την απόφαση του Άρειου Πάγου να επιβεβαιώνει πως η Χαρά δεν είναι βιολογικό παιδί του και επομένως δεν μπορεί να φέρει το επίθετο Βοσκοπούλου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις