Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Του… Ρουβίκωνα πάλι στην Φιλοσοφική – Στην είσοδο οι καθηγητές [pics]

Του… Ρουβίκωνα πάλι στην Φιλοσοφική – Στην είσοδο οι καθηγητές [pics]

Άλλο ένα επεισόδιο στο σήριαλ “Γραφείο του Ρουβίκωνα στην Φιλοσοφική” γράφεται σήμερα έξω από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οι μεν καθηγητές έχουν συγκεντρωθεί στην είσοδο της Φιλοσοφικής συμβολικά όπως λένε και ο Ρουβίκωνας έχει απευθύνει κάλεσμα σε φοιτητές.

«Σήμερα, Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών βρίσκεται σύσσωμο, με επικεφαλής τις Αρχές του Πανεπιστημίου, στην κεντρική είσοδο της Φιλοσοφικής Σχολής, σε μία συμβολική κίνηση, για να διακηρύξει τη βούλησή του να προασπίσει τα ακαδημαϊκά ιδεώδη και να δηλώσει την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε μορφή βίας μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους», αναφέρει ανακοίνωση του ΕΚΠΑ.
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρουν: «Οι προσπάθειες της “Αναρχικής Συλλογικότητας Ρουβίκωνας” να εμφανιστεί με το προσωπείο φοιτητικής ομάδας ούτε νομιμοποιούν τις ενέργειές της, ούτε πείθουν. Αντίθετα, όπως καταδεικνύεται από τα γεγονότα της προηγούμενης Παρασκευής, η προκλητική ενέργειά της δημιουργεί πρόσφορο έδαφος και για άλλες ακραίες αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις, με ανεξέλεγκτες συνέπειες.  Παράλληλα, είναι καταδικαστέα κάθε προσπάθεια κατάλυσης και υποκατάστασης των θεσμικών οργάνων του Πανεπιστημίου, καθώς και αυτών ολόκληρης της Πολιτείας. Τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας καλούν τους θεσμικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να στηρίξουν το Πανεπιστήμιο στον αγώνα που δίνει για την ειρηνική διευθέτηση του προβλήματος και την άμεση αποκατάσταση της ακαδημαϊκής τάξης».

Ο Ρουβίκωνας το μεσημέρι τις Τρίτης απηύθυνε κάλεσμα με ανακοίνωσή του στο Indymedia. Ανέφεραν: «Σύμφωνα με πληροφορίες μας η γνωστή ανθρώπινη-αλυσίδα-τσίρκο καθηγητών και λοιπών παρατρεχάμενων θα εμφανιστεί και αύριο έξω από το στέκι μας στη φιλοσοφική με σκοπό πάλι να προσπαθήσει να μας εμποδίσει απ’το να ανοίξουμε. Καλούμε τον κόσμο της σχολής αύριο στις 10:00 έξω από το στέκι μας στην αίθουσα 516 να μας στηρίξει με την παρουσία του και να καταδικάσει τις πρακτικές της κοσμητείας. Είναι απαράδεκτο σε μια σχολή που αυτή τη στιγμή διασπάται ένα ολόκληρο τμήμα (Φ.Π.Ψ.) και οι φοιτητές του δεν θα έχουν διδακτική επάρκεια και άρα θα βγαίνουν πτυχιούχοι-άνεργοι, η κοσμητεία να προσπαθεί να καταδείξει σαν πρόβλημα εμάς.Φοιτητική Ομάδα Ρουβίκωνα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις