Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Τουρισμός για Όλους 2022: Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ – Η διαδικασία και οι δικαιούχοι

Τουρισμός για Όλους 2022: Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ – Η διαδικασία και οι δικαιούχοι

Το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους που προσφέρει voucher 150 ευρώ στους δικαιούχους είναι… εδώ. Το ΦΕΚ δημοσιεύτηκε και η πλατφόρμα για τις αιτήσεις ανοίγει τις επόμενες μέρες, πιθανότατα το Σάββατο 16 Ιουλίου.

Οι αιτήσεις για το «Τουρισμός για Όλους» θα γίνονται με τους κωδικούς του taxisnet, μέσα από το vouchers.gov.gr. Αφού ανοίξει η πλατφόρμα, οι δικαιούχοι θα έχουν στη διάθεσή τους έως τις 21 Ιουλίου για να κάνουν τις αιτήσεις τους.

Για να εκδοθεί η αύλη ψηφιακή κάρτα για να πιστωθεί το ποσό της επιδότησης, ο δικαιούχος πρέπει να καταχωρίσει το e-mail του και τον αριθμό του κινητού του και μετά να τα ταυτοποιήσει κιόλας.

Το ποσό της επιδότησης δεν αφορά στην εστίαση ούτε και μπορούν να μεταφερθούν σε τρίτους αλλά μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για τη διαμονή του ο δικαιούχος και τα προστατευόμενα μέλη του.

Δείτε εδώ όλο το ΦΕΚ

Αφού κάνουν την αίτησή τους, οι πολίτες που θα διεκδικήσουν το voucher, θα μπουν σε κλήρωση. Το voucher είναι στα 150 ευρώ, ενώ για ΑΜεΑ ή δικαιούχους με παιδιά ΑΜεΑ, η επιδότηση είναι στα 200 ευρώ.

Οι πολίτες που θα κληρωθούν, θα πάρουν το ποσό της επιδότησης σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, όπως γίνεται πχ με το Fuel Pass ή το Evia-Samos Pass.

Δικαιούχου του «Τουρισμός για Όλους» είναι όλοι οι φορολογούμενοι που μένουν στην Ελλάδα. Για να κάνει κάποιος αίτηση πρέπει να πληροί εισοδηματικά κριτήρια και να έχει κάνει φορολογική δήλωση για το 2020.  

Τα εισοδηματικά κριτήρια

           

Δικαίωμα να πάρουν επιδότηση από το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» δεν έχουν όσοι έχουν επιλεγεί για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ή είναι δικαιούχοι του Evia-Samos Pass ή κάποιου άλλου παρόμοιου προγράμματος.

Στην περίπτωση εγκεκριμένης αίτησης δεν επιτρέπεται ανάκληση ή η υποβολή δεύτερης αίτησης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις