Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Τουρισμός για Όλους: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα και ποιοι είναι οι δικαιούχοι – Τι αλλάζει φέτος

Τουρισμός για Όλους: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα και ποιοι είναι οι δικαιούχοι – Τι αλλάζει φέτος

Στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», αλλά και στον στόχο της κυβέρνησης η τουριστική κίνηση φέτος να αγγίξει τα επίπεδα του 2019, αναφέρθηκε η Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας το Σάββατο (11.06.2022) στο OPEN. H υφυπουργός Τουρισμού σημείωσε – μεταξύ άλλων – ότι οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν τέλος Ιουνίου. 

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» όπως δήλωσε η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη ξεκινάει από 1η Ιουλίου, ενώ διευκρίνισε ότι, «το προηγούμενο πρόγραμμα, που ήταν και το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού για το ’20 και το ’21 τελείωσε τέλος Δεκεμβρίου».

«Μαζί με τον υπουργό προσπαθήσαμε και πετύχαμε να εξασφαλίσουμε 30 επιπλέον εκατομμύρια. Υπολογίσαμε περισσότερα από αυτά τα οποία απορροφήθηκαν στο προηγούμενο πρόγραμμα και σε περισσότερους δικαιούχους (200.000). Από τη στιγμή που εγκρίθηκε το ποσό δουλεύουμε τις τεχνικές λεπτομέρειες. Θα έχουμε υψηλότερο ατομικό εισόδημα σε σχέση με άλλα προγράμματα, κυρίως του κοινωνικού τουρισμού. Το ατομικό εισόδημα είναι από 16.000 ευρώ, το οικογενειακό 28.000 ευρώ το οποία αυξάνεται 1.500 ευρώ ανά παιδί», είπε η Σοφία Ζαχαράκη. 

Οι δικαιούχοι, τα κριτήρια και τι αλλάζει φέτος

Μιλώντας στο OPEN, η υφυπουργός Τουρισμού έδωσε και κάποιες διευκρινίσεις σχετικά με την διαδικασία των αιτήσεων και τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων. «Η εγγραφή θα γίνεται μέσω της πλατφόρμας του “Τουρισμού για Όλους”, εκεί θα γίνει μία ηλεκτρονική κλήρωση γιατί προφανώς οι δυνάμει δικαιούχοι θα είναι πολύ περισσότεροι, ώστε να καθοριστεί ποιοι θα είναι αυτοί οι 200.000» είπε η Σοφία Ζαχαράκη. 

Από φέτος το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» – σύμφωνα με τις δηλώσεις της υφυπουργού – γίνεται πιο απλό, πιο γρήγορο και λιγότερο γραφειοκρατικό. «Θέλουμε η επιχείρηση να πληρώνεται άμεσα και κανείς να μην ταλαιπωρείται με χαρτιά, κατάθεση δικαιολογητικών και όλα τα υπόλοιπα» είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Πηγαίνεις στο ξενοδοχείο, έχεις μία άυλη κάρτα και με αυτήν απολαμβάνεις την μείωση στο ποσό, που μπορεί να φτάνει και το σύνολο της διαμονής σου, ανάλογα με το πού έχεις επιλέξει να μείνεις. Το φιξ ποσό είναι 150 ευρώ, και είναι, μάλιστα, αυξημένο σε σχέση με την επιδότηση την οποία δίναμε με το προηγούμενο πρόγραμμα. Αυτό αφορά στη διαμονή. Θα υπάρξει και πρόβλεψη για τα πρακτορεία, όπως είχαμε και στο προηγούμενο πρόγραμμα και βλέπουμε αν θα μπορούσαμε να συμπεριλάβουμε και άλλες υπηρεσίες, όπως τα ακτοπλοϊκά». 

Τέλος, η Σοφία Ζαχαράκη σημείωσε ότι, «οι ανακοινώσεις για το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα θα γίνουν προς το τέλος Ιουνίου, ώστε οι άνθρωποι να έχουν τη δυνατότητα, από αρχές Ιουλίου και μετά να αξιοποιήσουν τα ποσά».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις