Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Τουρισμός, η… επιστροφή – «Πράσινο φως» για το άνοιγμα κι άλλων δραστηριοτήτων

Τουρισμός, η… επιστροφή – «Πράσινο φως» για το άνοιγμα κι άλλων δραστηριοτήτων

Με μεγάλες προσδοκίες από την πλευρά της κυβέρνησης ανοίγει σήμερα ο τουρισμός.

Με σύμμαχο τα εμβόλια, το “τείχος” ανοσίας που χτίζεται με γοργούς ρυθμούς, τα self test και τον καλό καιρό, ο τουρισμός επιστρέφει και η Ελλάδα… “ανοίγει πανιά”!

Με στόχο η οικονομία να βγει από τη “χειμερία νάρκη” που προκάλεσε η πανδημία, η χώρα επενδύει στη… βαριά της βιομηχανία.

Σήμερα ανοίγει τις πύλες της στο πρώτο κύμα τουριστών και από τις 15 Ιουνίου εκτιμά ότι ξεκινά κανονικά, και με αξιώσεις, η φετινή τουριστική σεζόν.

Οι “δικλείδες” ασφαλείας για το άνοιγμα του τουρισμού

Το άνοιγμα του τουρισμού, γίνεται, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρη από το Σούνιο, με την εφαρμογή σχεδίου υγειονομικής ασφάλειας για όλους όσους εμπλέκονται στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών και βασίζεται σε πέντε διαφορετικές ζώνες άμυνας:

– Πρωτόκολλο εισόδου στην χώρα

Συμπλήρωση του PLF μία ημέρα πριν την αναχώρηση

Πιστοποιητικό εμβολιασμού

PCR test έως και 72 ώρες πριν

Πιστοποιητικό ανάρρωσης

Ενεργοποίηση του Green Pass από 01/06

– Λειτουργία Συστήματος Στοχευμένης Δειγματοληψίας, στηριζόμενο στο EVA, με rapid test

– Πλέγμα ξενοδοχείων καραντίνας σε 35 σημεία της επικράτειας επί τη βάσει των πυλών εισόδου και των κρουσμάτων του 2020.

– Εφαρμογή των νέων πρωτοκόλλων δραστηριοτήτων στον τουρισμό

– Επιτάχυνση των εμβολιασμών στην επικράτεια, ώστε να αναπτυχθεί ένα τείχος προστασίας του γενικού πληθυσμού και των εργαζομένων.

Κ. Μητσοτάκης: “Απαιτείται προσοχή”.

“Βρισκόμαστε μπροστά σε μία πραγματικότητα όπου τα κρούσματα μειώνονται σημαντικά, οι εμβολιασμοί προχωρούν με μεγάλη ταχύτητα, τα self test μας δίνουν τη δυνατότητα να εντοπίσουμε ασυμπτωματικούς συμπολίτες μας οι οποίοι γνωρίζοντας πια ότι είναι φορείς της νόσου μπορούν να αυτοπεριορίζονται… Για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία απαιτείται προσοχή και τήρηση των λίγων – πλην όμως απαραίτητων – μέτρων, τα οποία θα παραμείνουν σε ισχύ έως ότου χτίσουμε οριστικό εθνικό τείχος ανοσίας στην πατρίδα μας” δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας μήνυμα προς όλους τους πολίτες κατά της χαλάρωσης.

Κι αυτό, την ώρα που πολλοί επιστήμονες συνεχίζουν να χτυπούν καμπανάκι κινδύνου, καθώς υπάρχουν περιοχές όπου η πανδημία εξακολουθεί να “καλπάζει” και εκφράζουν ανοιχτά φόβους για το timing κατά το οποίο η χώρα ανοίγει τις πύλες της στους τουρίστες.

Ανοίγουν και άλλες δραστηριότητες

Στα επόμενα βήματα ανοίγματος της χώρας, περιλαμβάνεται επίσης κι η επαναλειτουργία:

των καζίνο και των γραφείων συνοικεσίων στις 14 Μαΐου.

των ΟΠΑΠ PLAY στις 24 Μαΐου.

των γυμναστηρίων, των υπηρεσιών ευεξίας, των catering καθώς και των χώρων δεξιώσεων, σε εξωτερικούς χώρους, στις 31 Μαΐου.

των οίκων ανοχής στις 7 Ιουνίου.

της εστίασης σε εσωτερικούς χώρους, των λούνα παρκ, των εμποροπανηγύρεων κλπ όταν το 50% του ενήλικου πληθυσμού είναι εμβολιασμένο.

των εμπορικών εκθέσεων την 1η Σεπτεμβρίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις