Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Τουρίστας στην πόλη μου: Προτάσεις για μια γεμάτη μέρα στην Αθήνα

Τουρίστας στην πόλη μου: Προτάσεις για μια γεμάτη μέρα στην Αθήνα

Η Αθήνα είναι μια πόλη γεμάτη χρώματα, μυρωδιές, αξιοθέατα, κοσμοπολίτικες και ήσυχες γωνιές την οποία επισκέπτονται καθημερινά δεκάδες χιλιάδες τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο.

Αλήθεια, έχετε σκεφτεί ποτέ σε μια τέτοια θέση; Να σκεφτείτε πώς θα ήταν να είσαι τουρίστας στην πρωτεύουσα; Που θα πηγαίνατε; Τι θα βλέπατε και σε ποια σημεία θα περπατούσατε;

Το προφανές είναι ότι θα επισκεπτόσασταν καταρχάς τον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του αρχαίου κόσμου και η επιβλητικότητα του Παρθενώνα αν μη τι άλλο σε καθηλώνει.

Άρχισε να κτίζεται το 447 π.Χ. και οι οικοδομικές εργασίες τελείωσαν σε μόλις εννέα χρόνια.

Έκτοτε στην πορεία του χρόνου γνώρισε βανδαλισμούς (από τους Έρουλους το 267 μ.Χ.), μετατροπές (σε ορθόδοξη εκκλησία από τους Βυζαντινούς τον 6ο αιώνα, σε καθολική από τους Φράγκους τον 13ο αιώνα και σε τζαμί ακολούθως) βομβαρδισμούς (από τον βενετσιάνικο στρατό υπό τον Μοροζίνι), μα παρόλα αυτά το μνημείο, αν και λαβωμένο, εξακολουθεί να στέκει υπερήφανο.

Εννοείται πως εκτός κατεβαίνοντας με τα πόδια από τον ιερό αξίζει να επισκεφθείτε το νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ακολούθως προτείνουμε να κάνετε μια βόλτα στα στενά της Πλάκας. Δεν είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε κάποια συγκεκριμένη διαδρομή, κατευθυνθείτε όπου βλέπετε ότι σας αρέσει. Άλλωστε σε όποια γωνιά της και να βρεθείτε, υπάρχει έντονο το γραφικό στοιχείο.

Αφού απολαύσετε τον καφέ σας σε κάποια από τις αναρίθμητες καφετέριες της περιοχής, οδηγηθείτε προς τον Εθνικό Κήπο με τις μικρές λιμνούλες, τα σπάνια είδη δέντρων, τις πάπιες και την ανακαινισμένη παιδική χαρά.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις