Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Τουρκία: «Απαντά» στο ελληνικό διάβημα με νέες υπερπτήσεις πάνω από Αρκιούς και Λειψούς

Τουρκία: «Απαντά» στο ελληνικό διάβημα με νέες υπερπτήσεις πάνω από Αρκιούς και Λειψούς

Την ώρα που η Τουρκία «φιγουράρει» ως ειρηνευτική δύναμη στην περιοχή, ξεπερνά ακόμη και τον εαυτό της σε προκλητικότητα στο Αιγαίο, θέτοντας σε κίνδυνο «την διεθνή εναέρια κυκλοφορία, αντιβαίνουν πλήρως την αρχή σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ των δύο κρατών», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε διάβημά του σήμερα το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο δεν φαίνεται να έκανε «το αυτί της Τουρκίας να ιδρώσει».

Συγκεκριμένα ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε, σήμερα, Τετάρτη 27 Απριλίου, υπερπτήση πάνω από τους Λειψούς στις 17:17 στα 27.000 πόδια και πάνω από τους Αρκιούς στις 17:18 στα 14.000 πόδια.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, δεύτερο ζεύγος τουρκικών μαχητικών πραγματοποίησε υπερπτήσεις πάνω από το Φαρμακονήσι, τους Λειψούς, τους Φούρνους και της Οινούσσες ενώ τρίτο ζεύγος είχε πραγματοποιήσει υπερπτήσεις πάνω από Αρκιούς, Λειψούς, Αγαθονήσι, Σάμο, Φούρνους και Οινούσσες.

Αυτές οι υπερπτήσεις είχαν προκαλέσει και το έντονο διάβημα διαμαρτυρίας του υπουργείου Εξωτερικών προς τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα.

Σε όλες τις περιπτώσεις, τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις