Σάββατο, 11 Μαΐ
16oC Αθήνα

Τουρκικά ΜΜΕ για Rafale: Η χαρά της Ελλάδας για τα αεροσκάφη από δεύτερο χέρι

Τουρκικά ΜΜΕ για Rafale: Η χαρά της Ελλάδας για τα αεροσκάφη από δεύτερο χέρι
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Η άφιξη των γαλλικών Rafale χθες Τετάρτη (19.1.2022) στην Αθήνα, φιλοξενήθηκε και από τα ΜΜΕ της Τουρκίας με εκτενή δημοσιεύματα, τα οποία είναι ειρωνικά και πικρόχολα, καθώς φαίνεται η ενόχληση της γειτονικής χώρας για τον εξοπλισμό της Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, η εφημερίδα Hurriyet αναφέρεται στην υποδοχή των αεροσκαφών ως «σόου της Ελλάδας με τα Rafale», σημειώνοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του κατά την τελετή παραλαβής έστειλε εμμέσως μήνυμα στην Τουρκία ενώ αναφέρεται και στο κόστος των μαχητικών αεροσκαφών ότι άγγιξε τα 3,3 δισ. ευρώ.

Ακόμη, η εφημερίδα κάνει μια αναφορά και στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης που λένε ότι όλα αυτά γίνονται για να αποφύγει η κυβέρνηση τα πραγματικά προβλήματα, όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Από τη μεριά της, η Sabah κάνει ένα πικρόχολο σχόλιο, αμφισβητώντας τη σημασία της αγοράς των Rafale και την ισχύ που παρέχουν στη θωράκιση της χώρας, καθώς τα αποκαλεί μεταχειρισμένα, κάνοντας λόγο για την «χαρά της Ελλάδας για αεροσκάφη από δεύτερο χέρι».

Την άφιξη των Rafale σχολίασε και η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Cumhuriyet, η οποία τονίζει ότι έφτασε στην Ελλάδα η πρώτη παρτίδα των Rafale και κάνει και ειδική αναφορά στον αγιασμό των αεροσκαφών, φιλοξενώντας μάλιστα και αντίστοιχη φωτογραφία. 

Παράλληλα, το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global υπογραμμίζει, σε ρεπορτάζ του, το χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο η Ελλάδα αγόρασε τα Rafale, το οποίο ήταν την περίοδο της κορύφωσης της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, με στόχο την ενίσχυση της αεράμυνας της.

«Το κόστος όλης της συμφωνίας φτάνει τα 3,3 δισ. ευρώ. Η ελληνική κυβέρνηση το 2021, αύξησε τις αμυντικές της δαπάνες κατά 41% και έφτασαν στα 5,5 δισ. ευρώ», αναφέρει το Haber Global και προσθέτει ότι η Ελλάδα θα παραλάβει επιπλέον 18 μαχητικά από τη Γαλλία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις