Ελλάδα

Τουρκικές παραβάσεις στο Αιγαίο μετά από 4 μήνες – Δύο F16 μπήκαν στο FIR Αθηνών

Ζεύγος μαχητικών τύπου F-16 της Τουρκίας έκανε παράβαση του FIR Αθηνών, σύμφωνα με ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ. Πρόκειται για τις πρώτες μετά από 4 μήνες.

Τα F-16 της Τουρκίας πέταξαν πάνω από περιοχή του ανατολικού Αιγαίου. Τελευταία φορά που χρησιμοποιήθηκαν τα συγκεκριμένα μαχητικά είτε για παραβάσεις είτε για παραβιάσεις ήταν στις 28 Φεβρουαρίου.

Οι παραβάσεις από τα F-16 έγιναν λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, ότι «δεν τα χρησιμοποιήσαμε ποτέ εναντίον της Ελλάδας και δεν θα το κάνουμε στο μέλλον».

Οι δηλώσεις του Ερντογάν είχαν αποδέκτη την Ουάσιγκτον, καθώς η Τουρκία θέλει να αγοράσει F-16 από τις ΗΠΑ, κάτι που δεν έχει καταφέρει ακόμη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Λαύριο: 17χρονη μαζί με τον 14χρονο αδερφό της δημιουργούσαν ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες ανηλίκων και τις ανέβαζαν στο ίντερνετ
Οι Αρχές οδηγήθηκαν στα δύο αδέρφια μετά από δύο καταγγελίες ανήλικων κοριτσιών που είδαν επεξεργασμένες γυμνές φωτογραφίες τους σε λογαριασμούς Instagram
Instagram, TikTok, Snapchat, YouTube, Facebook, Twitch and Reddit / REUTERS
Η ΑΑΔΕ άσκησε έφεση κατά της επιστροφής της Παρασκευής Τυχεροπούλου στον ΟΠΕΚΕΠΕ
Ο κ. Βαγιάνος μιλά για «έκπληξη» και «εύλογο προβληματισμό», από την κίνηση της ΑΑΔΕ, που περιλαμβάνει πλέον και τις υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ και ζητά την αποκατάσταση της εργασιακής θέσης της κ. Τυχεροπούλου
H Παναγιώτα Τυχεροπούλου 15