Ελλάδα

Τουρκικές παραβιάσεις με F-16 αλλά και ελικόπτερο(!) στο Αιγαίο

Το σημερινό περιστατικό με το ελικόπτερο που απογειώθηκε από το Τσανάκαλε, όπως αναφέρουν επιτελείς του ΓΕΕΘΑ, δεν προκαλεί κάποια ανησυχία, ωστόσο σημειώνουν ότι τέτοιου είδους παραβιάσεις δε γίνονται συχνά.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Και με ελικόπτερα παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, προσηλωμένος στην τακτική της αμφισβήτησης και διατήρησης της έντασης στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, λίγο μετά τις 11 το πρωί, ελικόπτερο τύπου S-70 απογειώθηκε από τη βάση στο Τσανάκαλε και πραγματοποίησε πτήση γύρω από τη Λέσβο, παραβιάζοντας τρεις φορές τον εθνικό εναέριο χώρο.

Είναι γεγονός, ότι οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά F-16 και από αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας ή ηλεκτρονικού πολέμου αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, ενώ όσες φορές σημειώνονται παραβιάσεις από τουρκικά ελικόπτερα αυτές γίνονται από ελικόπτερα που απονηώνονται από τουρκικά πλοία.

Το σημερινό περιστατικό με το ελικόπτερο που απογειώθηκε από το Τσανάκαλε, όπως αναφέρουν επιτελείς του ΓΕΕΘΑ, δεν προκαλεί κάποια ανησυχία, ωστόσο σημειώνουν ότι τέτοιου είδους παραβιάσεις δε γίνονται συχνά.

Κατά τα λοιπά, σήμερα στο βορειοανατολικό και κεντρικό Αιγαίο , παρότι δραστηριοποιήθηκαν μόλις 10 τουρκικά μαχητικά, πετώντας σε τρεις σχηματισμούς των δύο και σε έναν σχηματισμό των τεσσάρων, ενεπλάκησαν τεσσερις φορές σε εμπλοκή με ελληνικά μαχητικά.

Όλα τα τούρκικα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά.

Πηγή: OnAlert.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ο Γιώργος Μαζωνάκης δεν ζούσε, του χορηγήσαμε οξυγόνο» - Τι λέει ο διασώστης που εντόπισε τον τραγουδιστή μέσα στην κλινική
«Οι δύο γιατροί μας είπαν ότι ο Γιώργος Μαζωνάκης πήγε για μια θεραπεία και πριν ξεκινήσει υπέστη καρδιακή ανακοπή και ότι ξεκινήσανε να κάνουν και αυτοί προσπάθειες αναζωογόνησης» λέει ο διασώστης που μετέφερε τον τραγουδιστή στο Ελπίς
Γιώργος Μαζωνάκης
Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: «Τον είδα το Σάββατο, ήταν τρεις μέρες άυπνος, δεν ήταν καλά» λέει στενός φίλος του στο newsit.gr
Στενός φίλος του καλλιτέχνη μιλώντας στο newsit.gr αποκάλυψε ότι και ο ίδιος είχε υποβληθεί σε πλασμαφαίρεση - «Φοβάμαι ότι μπορεί να έπαθε θρόμβωση, να βούλωσε κάποια αρτηρία»
Γιώργος Μαζωνάκης 10