Ελλάδα

Τουρκικές προκλήσεις δίχως τέλος με παραβιάσεις και υπερπτήση τουρκικών αεροσκαφών

Ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 έκανε στις 20:43, υπερπτήση πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσσες στα 27.000 πόδια.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Onalert.gr με πληροφορίες του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, οι αεροπορικές δυνάμεις της Τουρκίας έκαναν σήμερα Τρίτη 24 Μαϊου συνολικά 29 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, ωστόσο αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο σημερινό προκλητικό σκηνικό στους αιθέρες του Βορειοανατολικού, Κεντρικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου έλαβαν μέρος συνολικά 11 αεροσκάφη.

Τρία ζεύγη μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16, προχώρησαν σε 7 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και σε 8 παραβάσεις του FIR Αθηνών. Στις σημερινές παραβιάσεις συμμετείχαν και δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη UAV, τα οποία πραγματοποίησαν τις 6 παραβιάσεις, ένα ATR-72 και 2 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235, που πραγματοποίησαν τις υπόλοιπες 16.

Κανένα από τα μαχητικά αεροσκάφη δεν ήταν οπλισμένο, ενώ δεν σημειώθηκε κάποια εμπλοκή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κύκλωμα απάτης στον ΕΦΚΑ: Νέοι διάλογοι «φωτιά» ανάμεσα σε λογιστή και «αχυράνθρωπο» – «Δεν ξέρεις άλλο λαμόγιο;»
Τα μέλη του κυκλώματος τουλάχιστον από τα τέλη του 2018 προχωρούσαν στη σύσταση εικονικών εταιρειών και μέσω αυτών εξαπατούσαν το Δημόσιο με εικονικά τιμολόγια
ΕΦΚΑ - Κύκλωμα με απάτες
Διπλή τραγωδία στον Βόλο: «Είδαμε μία γυναίκα να είναι μέσα στις φλόγες και το παιδί να φωνάζει» λένε γείτονες της οικογένειας
«Ο γιος προσπαθούσε να κάνει ό,τι μπορεί και φώναζε και για τη μάνα του και για τη γιαγιά του», περιγράφουν τις δραματικές στιγμές οι γείτονες της οικογένειας στον Βόλο
Δύο νεκρές στον Βόλο