Ελλάδα

Τουρκική πρόκληση στο Καστελόριζο: Ακταιωρός επιχείρησε να παρεμποδίσει μεταφορά μεταναστών

Αν και τα πληρώματα των τουρκικών σκαφών παρακολουθούσαν ατάραχα τους μετανάστες να περνούν δίπλα τους με κατεύθυνση την Στρογγύλη, κινητοποιήθηκαν μόλις εμφανίστηκαν τα ελληνικά σκάφη.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Να παρενοχλήσουν επιχείρηση διάσωσης προσφύγων και μεταναστών επιχείρησαν οι τουρκικές αρχές δίπλα στην Στρογγύλη, που ανήκει στο σύμπλεγμα του Καστελορίζου.

Συγκεκριμένα τρία σκάφη του τουρκικού Λιμενικού βρίσκονταν στα ανοιχτά της Στρογγύλης, εντός τουρκικών υδάτων. 

Ανάμεσά τους πέρασε λέμβος που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες με κατεύθυνση την Στρογγύλη, με τους Τούρκους λιμενικούς να παραμένουν απαθείς.

Όμως στην περιοχή βρίσκονταν πλοία του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία έσπευσαν στην Στρογγύλη, ειδοποιώντας παράλληλα το ελληνικό Λιμενικό.

Σκάφος του επιβίβασε τους πρόσφυγες και μετανάστες που ήδη είχαν αποβιβαστεί στην Στρογγύλη, για να τους μεταφέρει στο Καστελόριζο.

Τότε τα πληρώματα των τουρκικών σκαφών κινητοποιήθηκαν, επιχειρώντας-κατά πληροφορίες- να παρεμποδίσουν το σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού, λέγοντας πως βρίσκεται εντός τουρκικών υδάτων.

Το επεισόδιο δεν κράτησε πάνω από ελάχιστα λεπτά καθώς – πάντα κατά τις ίδιες πηγές- τα ελληνικά σκάφη δεν άφησαν και πολλά περιθώρια αντίδρασης στα τουρκικά. Έτσι οι πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Καστελόριζο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το επεισόδιο γίνεται την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη για δεύτερη ημέρα στην Αθήνα οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ)…

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Το Χωριάτικο»: Φωτογραφικά ντοκουμέντα από τη δράση του κυκλώματος – Οι συναντήσεις στη Ρόδο και το σχέδιο διαφυγής στο Ντουμπάι
Εκατοντάδες φωτογραφίες από την παρακολούθηση των μελών της οργάνωσης, η οποία διήρκεσε συνολικά 118 ημέρες, περιλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία που ξεπερνά τις 4.000 σελίδες
Φοροδιαφυγή στο «Χωριάτικο»
ΜΚΟ «Παιδική Χαρά»: Χλιδή με σουίτες, ακριβή νυχτερινή ζωή, business class και πολυτελή γούστα – «Τους χάρισα 50 χιλιάρικα, νομίζεις με νοιάζουν τα λεφτά»
Ο Κωνσταντίνος Φιρινίδης και η σύντροφός του δήλωναν «regular» πελάτες σε πολυτελή ξενοδοχεία και ζούσαν στη χλιδή χωρίς να λογαριάζουν το κόστος, όπως αποκαλύπτουν οι διάλογοι
Κωνσταντίνος Φιρινίδης 11