Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

«Τους πηγαίνουν συνοδεία στο ATM και τους παίρνουν πίσω το δώρο»

«Τους πηγαίνουν συνοδεία στο ATM και τους παίρνουν πίσω το δώρο»

Κανόνας έχει γίνει σε πολλές επιχειρήσεις η πρακτική να παίρνουν οι εργοδότες πίσω το δώρο των Χριστουγέννων από τους εργαζόμενους. Αυτό, κατήγγειλε στα Παραπολιτικά 90,1 ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος.

Διαστάσεις παίρνει το θέμα με τις καταγγελίες για την απαίτηση κάποιων εργοδοτών να τους επιστρέψουν οι εργαζόμενοι το δώρο των Χριστουγέννων. Όπως είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων οι εργαζόμενοι παίρνουν ένα δώρο το οποίο είναι άδωρο με την έννοια ότι δεν το κρατάνε ούτε καν λίγα λεπτά στα χέρια τους. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «συνοδεία διαφόρων «ατόμων εμπιστοσύνης», κάτι καλόπαιδα του εργοδότη συνοδεύουν τους εργαζόμενους στο ΑΤΜ τους παίρνουν το δώρο και το επιστρέφουν στο μαύρο ταμείο του εργοδότη».

Κανείς δεν μας κάλεσε να του δώσουμε στοιχεία

«Είναι μια περίπτωση που έχουμε αναδείξει, δυστυχώς μέχρι σήμερα, παρά το γεγονός ότι έχουμε συλλέξει μια σειρά από στοιχεία στα χέρια μας που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον ελεγκτικό μηχανισμό της πολιτείας. Κανένας δεν μας έχει καλέσει μέχρι στιγμής για να δώσουμε αυτές τις καταγγελίες. Προσπαθούμε μόνοι μας να αντιμετωπίσουμε το συγκεκριμένο φαινόμενο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραγεωργόπουλος.

Πρόσθεσε ότι είναι αρκετές οι επιχειρήσεις που μετέρχονται τέτοιου είδους μεθόδων. «Εμείς προσπαθούμε μόνοι μας να αντιμετωπίσουμε το συγκεκριμένο ζήτημα άλλοτε με παρεμβάσεις απευθείας στις επιχειρήσεις που κάποιες από αυτές που μπροστά στο φόβο μήπως η καταγγελία προωθηθεί αναγκάζονται και συμμορφώνονται και δίνουν το δώρο το οποίο εισέπραξαν από τους εργαζόμενους. Υπάρχουν όμως και πάρα πολλές επιχειρήσεις που δεν συμμορφώνονται και χρειάζονται παρέμβαση της πολιτείας η οποία επί του παρόντος δεν έχει υπάρξει τέτοιου είδους παρέμβαση».

Κάλεσε τους εργαζόμενους που πέφτουν θύματα τέτοιων πρακτικών να τηλεφωνήσουν έστω και ανώνυμα  στο 15512 που είναι ο αριθμός του υπουργείου Εργασίας και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας να καταγγείλουν το περιστατικό.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις