Ελλάδα

Τραγωδία στα Τέμπη: Δεκτή έγινε η αίτηση για εκταφή του γιου του Παύλου Ασλανίδη

Το αίτημα αφορά και στην ταυτοποίηση πέντε τμημάτων του παιδιού του που δεν έχουν ταυτοποιηθεί

Δεκτή έγινε η αίτηση του Παύλου Ασλανίδη, για την εκταφή και για την διενέργεια εξέτασης DNA, στην σορό του γιού του Δημήτρη, που έχασε τη ζωή του στην τραγωδία των Τεμπών, από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας.

O Πάνος Ρούτσι και ο Παύλος Ασλανίδης είχαν καταθέσει νέα αιτήματα τη Δευτέρα (29.09.2025) για τα παιδιά τους που ήταν ανάμεσα στα θύματα της σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Παύλος Ασλανίδης είχε καταθέσει νέο αίτημα για βιοχημικές εξετάσεις στη σορό του γιου του, Δημήτρη. Επίσης το αίτημα αφορά και στην ταυτοποίηση πέντε τμημάτων του παιδιού του που δεν έχουν ταυτοποιηθεί από τα οκτώ συνολικά.

Παράλληλα, ζητείται η πραγματοποίηση «βιοχημικών, ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, που παρανόμως δεν έγιναν», με σκοπό να αποσαφηνιστούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Υπενθυμίζεται πως τα συγκεκριμένα αιτήματα είχαν υποβληθεί αρχικά στην Πρόεδρο Εφετών Λάρισας η οποία στη διάταξη της για τη σύμφωνη γνώμη επί της εισαγγελικής πρότασης για την παραπομπή των 36 κατηγορουμένων, ανέφερε πως η εξέταση των σορών για χημικά δεν απαιτείται καθώς δεν προκύπτει η ύπαρξη παράνομου φορτίου στην εμπορική αμαξοστοιχία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ευλογιά προβάτων: Εισαγγελική παρέμβαση από Άρειο Πάγο για τις καταγγελίες του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα
Ο Ποινικός Κώδικας προβλέπει φυλάκιση έως τρία χρόνια αν υπάρξει διάδοση της ασθένειας σε ζώα και φυλάκιση έως 10 χρόνια αν μεταδοθεί η ασθένεια στον άνθρωπο
ΚΟΠΑΔΙΑ ΠΡΟΒΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΗΛΕΙΑ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
«Τα δηλητηριώδη μανιτάρια τα μάζεψε κοντά στο σπίτι μας» λέει ο γιος του ζευγαριού που θα μεταφερθεί για μεταμόσχευση στην Ιταλία
«Είναι κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση και πρέπει οι γονείς μου να μεταφερθούν στην Ιταλία για μεταμόσχευση» λέει στο newsit.gr ο γιος του 65χρονου και της 55χρονης
Η γυναίκα που δηλητηριάστηκε μετά από κατανάλωση άγριων μανιταριών
Στη φυλακή ο 29χρονος που καταδίωξε και γρονθοκόπησε τον οδηγό ταξί στον Νέο Κόσμο - «Ο 58χρονος προκάλεσε την κατάσταση»
Ενώπιον ανακριτή ο 29χρονος φέρεται να επικαλέστηκε την αιτία θανάτου του 58χρονου, όπως αναφέρεται στην ιατροδικαστική εξέταση, «υπερτροφική μυοκαρδίτιδα», επιμένοντας ότι ο οδηγός του επιτέθηκε πρώτος
Ο 29χρονος που εμπλέκεται σε περιστατικά με ξυλοδαρμούς στο Νέο Κόσμο 6