Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Τραγωδία στη Βάρκιζα: Προφυλακίζεται η 30χρονη που άφησε μόνο του το βρέφος και κάηκε ζωντανό

Βάρκιζα - 30χρονη

Ανακριτής και εισαγγελέας συμφώνησαν στην προφυλάκισή της – Τι υποστήριξε η 30χρονη.

Στη φυλακή οδηγείται η 30χρονη από την Βάρκιζα, η οποία κατηγορείται ότι άφησε μόνο των 13 μηνών βρέφος στο διαμέρισμα, με αποτέλεσμα να καεί ζωντανό. Ανακριτής και εισαγγελέα αποφάσισαν να κριθεί η 30χρονη προφυλακιστέα. Σε βάρος της νεαρής γυναίκας έχει ασκηθεί κακουργηματική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση και εμπρησμό από αμέλεια. Η 30χρονη φέρεται να υποστηρίζει ότι άφησε μόνο το κοριτσάκι, από νωρίς, πιστεύοντας ότι θα το πρόσεχε ο οδηγός ταξί με τον οποίο είχε σχέση.

Η φωτιά μάλλον ξέσπασε από το θερμαντικό σώμα και το κοριτσάκι κάηκε αβοήθητο, πάνω στο κρεβατάκι του. Όταν γύρισε η 30χρονη είπε ότι είδε καπνούς, προσπάθησε να πάρει το παιδί αλλά δεν τα κατάφερε και ειδοποίησε την Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με πληροφορίες το 13 μηνών βρέφος είχε μείνει μόνο του για έξι ολόκληρες ώρες στο διαμέρισμα. Ήδη η υπεράσπισή της έχει ζητήσει τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Η κατηγορουμένη 30χρονη κατά πληροφορίες υποστήριξε ότι πέρασε μαύρα παιδικά χρόνια, αλλά και δύσκολες στιγμές στο πλευρό της θετής της μητέρας και πως από τα 11 της υφίστατο κακοποίηση σχεδόν σε καθημερινή βάση από τον σύντροφο της θετής της μητέρας.

«Το έγκλημα ήταν πως έφυγε πριν έρθει ο σύντροφος της για να προσέχει το παιδί. Λόγω της μη λήψης αγωγής έφευγε πιο συχνά. Τις υπόλοιπες ημέρες έφευγε και γύριζε πιο νωρίς μόνο αυτήν έλειψε τόσες πολλές ώρες. Όντως έδενε το παιδί στο ριλάξ για να μην πέσει» ανέφερε ο συνήγορος της, Σπύρος Δημητρίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις