Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Τραγωδία στο Παλαιό Φάληρο: Οι δραματικές προσπάθειες για σωθεί ο 6χρονος Χάρης – Πνίγηκε με το λουρί του σκύλου του

6χρονος Φάληρο

Οι δραματικές προσπάθειες των γιατρών να ζήσει ο 6χρονος Χάρης αποκαλύπτονται από το ιατρικό ανακοινωθέν.
Το παιδί μεταφέρθηκε στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού χωρίς σφυγμό.
Ανέκτησε σφυγμό μετά από 35 λεπτά και μπήκε διασωληνωμένο στη ΜΕΘ.
Υπέστη ανακοπή σήμερα το πρωί αλλά δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Μια τραγωδία. Ένας 6χρονος που έχασε τη ζωή του όταν πνίγηκε, πάνω στο παιχνίδι, με το λουρί του σκύλου του. Το Παλαιό Φάληρο βυθίζεται στο πένθος για το θάνατο του μικρού Χάρη, ενός παιδιού που ζούσε σε ένα μικρό σπίτι με την οικογένειά του.

Από το απόγευμα της Τρίτης (18.12.2018) όταν η μητέρα του τον βρήκε αναίσθητο στο μοναδικό δωμάτιο του σπιτιού τους, με το λουρί του σκύλου περασμένο στο λαιμό του, μέχρι σήμερα τις 11:55 το πρωί όταν άφησε ο 6χρονος την τελευταία του πνοή, οι γιατροί έδωσαν υπεράνθρωπο αγώνα για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ο μικρός μεταφέρθηκε στο Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού” χωρίς σφυγμό στις 16:50 το απόγευμα της Τρίτης. Αμέσως ξεκίνησαν οι προσπάθειες διάσωσης από τους γιατρούς. Επί 35 λεπτά προσπαθούσαν να επαναφέρουν το παιδί στη ζωή. Όταν τα κατάφεραν, τον έβαλαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σε κρίσιμη κατάσταση. Ο εγκέφαλός του δεν αιματωνόταν και είχε υποστεί πολυοργανική ανεπάρκεια.

Του έγινε αξονική, υπερηχογράφημα άνω / κάτω κοιλίας και εντοπίστηκαν προβλήματα στο συκώτι, τη σπλήνα, το έντερο, τους νεφρούς.

Το πρωί της Τετάρτης (19.12.2018), ο 6χρονος Χάρης υπέστη ξανά καρδιακή ανακοπή. Του έγινε και πάλι ανάνηψη αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το παιδί άφησε την τελευταία του πνοή στις 11:55.

Δείτε τη δήλωσε ο διοικητής του Παίδων Αγλαΐα Κυριακού

Το ανακοινωθέν του νοσοκομείου για τον 6χρονο

Ο ασθενής Σ. Ι.-Χ. του Ν., ηλικίας 6 ετών νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ του Γ.Ν. Παίδων Π. & Α. Κυριακού από τις 18/12/2018 και ώρα 16:50.

Το παιδί διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ στα ΤΕΠ άσφυγμο – απνοϊκό με κόρες σε μυδρίαση και έγινε άμεσα προχωρημένη καρδιοαναπνευστική ανάνηψη.

Στα 35 λεπτά ανάνηψης, ανέκτησε καρδιακό ρυθμό και εισήχθη στη ΜΕΘ διασωληνωμένο, σε κρίσιμη – βαρύτατη κλινική εικόνα με αιμοδυναμική αστάθεια υπό φαρμακευτική υποστήριξη και πολυοργανική ανεπάρκεια.

Έγινε Αξονική Τομογραφία εγκεφάλου και Αυχενικής Μοίρας Σπονδυλικής Στήλης με ευρήματα υπέρ ανοξικής εγκεφαλοπάθειας. Επίσης διενεργήθηκε υπερηχογράφημα άνω/κάτω κοιλίας με παθολογικά ευρήματα από ήπαρ, σπλήνα, έντερο, νεφρούς, που πιθανώς οφείλονται σε σπλαχνική υποάδρευση.

Σήμερα παρουσίασε εκ νέου καρδιακή ανακοπή, έγινε εκ νέου ανάνηψη και παρά τις προσπάθειες, το παιδί απεβίωσε στις 11:55 π.μ στις 19.12.2018.

Πως έγινε το μοιραίο

Ο 6χρονος Χάρης ήταν μόνος στο δωμάτιο και έπαιζε με το λουρί του σκύλου. Όλα δείχνουν ότι κάποια στιγμή έβαλε πάνω στο κρεβάτι ένα μικρό τραπέζι. Ανέβηκε σε αυτό και κρέμασε το λουρί σε μια πρόκα στον τοίχο. Το τραπέζι δεν ήταν σταθερό, το παιδί έχασε την ισορροπία του και κρεμάστηκε.

Τη μοιραία στιγμή, η μητέρα του είχε βγει στην αυλή για ξύλα. Όταν ξαναμπήκε στο σπίτι, βρήκε το παιδί της κρεμασμένο και αναίσθητο. Προσπάθησε να του δώσει το φιλί της ζωής. Τις φωνές της άκουσε μια γειτόνισσα που έσπευσε σε βοήθεια. Άμεσα ειδοποιήθηκε κι έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε το άτυχο αγοράκι στο νοσοκομείο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις